Tingali di Israél badarat bulan kahiji live - BGR

Eta geus sababaraha minggu ti saprak Israél dibuka hiji misi orbit financed ku dana swasta, teras landed on Bulan ti Bumi. beginnings éta hésé bari pesawat ruang angkasa dina terang a gangguan komputer aneh anu dicegah anjeunna tina pagawean lalampahan ka orbit lunar on jadwal, tapi anjeunna gancang regained lintasan Na. nyieun hiji badarat dina bulan urang sadaya bade mikaresep.

The pesawat ruang angkasa, disebutna Beresheet, kudu dimimitian badarat obahanana tentara na di sabudeureun 15h05. Est dinten, sarta anjeun bisa ningali sagalana cicing di dieu.

Video jandela YouTube handap bakal sadia lila saméméh operasi badarat, sarta SpaceIL, grup jawab misi financed ku dana swasta, bakal boga imah acara. .

Upami sukses, misi Israel bakal nagara kaopat geus kahontal hiji badarat lemes dina beungeut lunar. Ngan Amérika Serikat, Rusia (USSR) jeung Cina geus junun Sunda, sarta misi SpaceIL ogé bakal kahiji Moon badarat financed ku dana pribadi carita.

badarat lumangsung SpaceIL lila asalna keur pamilon dina kompetisi Google Syamsiah XPrize réngsé tanpa upacara, taya nu pesaing geus bisa nganteurkeun hiji pesawat ruang angkasa sanggup badarat dina waktos.

Misi sorangan skala modest, atawa sahenteuna jadi leutik sakumaha eta bisa dibere kasusah tina badarat dina bulan munggaran. Lander nu boga tujuan ilmiah keur ngalengkepan sakali deui lemahna sarta teu mibanda susunan instrumen pikeun relay data sarta informasi ngeunaan Bumi. hirupna sanggeus datangna dina beungeut lunar bakal pondok, tapi lamun eta lemahna sakali, éta bakal salawasna janten meunangna utama pikeun SpaceIL tim jeung Israél.

Gambar Sumber: NASA

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR