Aljazair: pulisi badag di subuh dina Jumaah di protes 8e

Sanajan jalan boga ngabengkokkeun minggu panganyarna hususna jeung miang tina Abdelaziz Bouteflika, mobilisasi populér percaya yén pengunduran diri sapertos na bakal oust sakabeh pamingpin anu embody nu "sistem". kituna Algerians Nyiapkeun pikeun mobilisasi Jumaah kadalapan. A pulisi badag quadrille ibukota.

Kemis sore, pulisi nyieun onar, kalawan helmets biru maranéhanana éta ampir jadi sababaraha salaku demonstran munggaran geus converged dina jalan emblematic sahiji stasiun hébat dina sentral Algiers. Pikeun kahiji kalina, aya takwa tina banjir. gendarmerie geus dipasang nyaring bendungan dina jalan utama ngarah kana modal.

Ieu nu Jumaah mimiti ngumpul ti janjian tina Abdelkader Bensalah salaku Presiden interim. Tur éta persis ieu Abdelaziz Bouteflika satia anu kiwari crystallized nu anger of Algerians. jalan merlukeun miang sarta yén sadaya para pajabat ti rezim nu. Pikeun sababaraha poé, éta Kepala Staf Angkatan Darat nyoba nenangkeun jalan kapiran. Ahmed Gaid Salah malah geus vouched keur jaman transisi.

Taya deui nu moal, minuhan Algerians " Simkuring teu disetir Bouteflika mun meunang panangan katuhu na ". Démonstrasi anu sahingga lumangsung ampir unggal poé minggu ieu.

Tapi anu ngaganti pajabat anu embody nu "sistem" dina panon ti démonstran, sarta hususna kumaha? masarakat sipil Aljazair miwarang. A perdebatan umum dilaksanakeun Kemis di Algiers.

Artikel Sumber: http://www.rfi.fr/afrique/20190411-algerie-dispositif-policier-important-aube-8e-vendredi-contestation