kerjasama internasional: Perancis jeung Kamerun Serikat pikeun kaamanan tur ngembangkeun urban

Ditampi di panongton 11 2019 April ku Kepala Nagara Paul Biya, anu Duta Perancis pikeun Kamerun, Gilles Thibault reiterated posisi nagara pikeun ngarojong ngembangkeun sarta kuatna Kamerun.

Kapala Nagara, Paul Biya jeung duta Perancis, Gilles Thibault disilihtukeurkeun pikeun leuwih 02 jam. ngawawancara panjang ieu ditarjamahkeun kapentingan dénsitas linking Kamerun kana Perancis. Memang, dua personalities kajawab pangrojong Perancis pikeun ngaronjatkeun kaayaan hirup populasi urban. Sajaba ti éta, Gilles Thibault reiterated pangrojong Perancis di Kamerun. Utamana dina merangan sakabeh bentuk ancaman pikeun stabilitas sosio-politik.

Nyanghareupan pencét ...

Gilles Thibault stressed nu ngembangkeun perkotaan Douala geus benefited ti modél kerjasama dilaksanakeun ku dua nagara. Kalawan leuwih 110 miliar francs CFA invested. The diplomat Perancis tampi nya tetep maling panganyarna di ibukota ékonomi. "Hayu pangwangunan kanal kempelan cai walungan na cai limbah téh éféktif. Peta ieu mantuan pikeun nyaimbangkeun kadar bank jeung ngatur ukuran kota. Ku nyieun saluran anyar komunikasi sababaraha suku "anjeunna enthuses.

Nya kitu, anu duta Perancis ngumumkeun yén dayeuh séjén di Kamerun baris geura-giru nyandak kauntungan tina pangalaman ieu. Utamana, Garoua na Bamenda Bertoua. tanda vitalitas kerjasama dua nagara '.

@ Dieudonné Zra

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://www.crtv.cm/2019/04/cooperation-internationale-la-france-et-le-cameroun-unis-pour-la-securite-et-developpement-urbain/