Maroko: Maroko: Brexit pecundang pangbadagna tanpa perjangjian di Afrika

Hiji studi panganyarna ku UNCTAD (PBB Konférénsi on Trade sarta Pangwangunan), dicutat ku ékonom anu, percaya yén Maroc nuduh leungitna pangbadagna dina skala Afrika, upami Inggris ditinggalkeun EU tanpa perjangjian.

Kidul Afrika, Mauritius, Namibia, Botswana jeung Seychelles sakitu legana kauntungan Brexit tanpa perjangjian, ditambahkeun pangajaran, jeung gains pisan signifikan di ékspor, bari Maroko bakal pecundang pangbadagna, dituturkeun ku Ghana, Tunisia, Mesir jeung Mozambik.

ékspor Maroko urang jeung Britania Raya anu kira 6 miliar dirham, nempatkeun eta diantara konsumén munggaran 10 karajaan.

===> artikel Leuwih lengkep ngeunaan Maroko dieu <===

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.bladi.net/maroc-brexit-perte,55286.html