Omar al-Bashir moal judged di Pidana pangadilan Internasional

24 jam sanggeus nyokot kakuatan, anu déwan militér ngumumkeun Jumaah yén sirah pajabat nagara Omar El Bashir bakal judged di Soudan keur biaya ngalawan anjeunna. Ku sabab eta moal dikirimkeun ka ICC mun injustices alamat anjeunna geus ngabalukarkeun kana jalma.

Omar Al-Bashir (c) Hak PAKUSARAKAN

Pikeun nengtremkeun ati rahayat, nu umum Omar al Abidine zaine, Kepala panitia pulitik déwan militer, ogé assured yen tentara intends balik kakuatan ka pamaréntah sipil sarta yén jaman transisi malah bisa lepas pikeun ukur sabulan.

Numutkeun kolega kami Koaci.comPengumuman tina curfew a teu eureun rébuan sipil pikeun ngumpulkeun sakali deui Khartoum mun merlukeun ngadegna hiji pamaréntah sipil dina spite tina ngadegna, poé saméméh hiji gencatan senjata seuneu.

« Gaya pakarang teu sakuduna dituju ngatur. Gaya pakarang nu sakuduna dituju ngajaga rahayat. Urang nyaho coups militér. Bashir dirina sumping ka kakuatan sanggeus kudéta militér, jeung tetep dina kakuatan pikeun tilu puluh taun. Kiwari, nagara urang dibagi "Ceuk putri lawan Sadek al-Mahdi, Pamimpin ti pihak oposisi utama Umat.

Inget, sengketa di jengkar ti kaputusan pamaréntah pikeun hoyong tripel harga roti. Ieu nya 32 maotna nurutkeun kana otoritas Sunda. TheManusa Hak Watch evoked sosok sahanteuna 51 maot.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/international/1107334-soudan-omar-el-bechir-ne-sera-pas-juge-a-la-cours-penale-international