Sudan: terus rising sanajan PHK tina Omar al-Bashir - JeuneAfrique.com

Saatos pengumuman tina ngaleupaskeun Présidén Omar al-Bashir jeung ngadegna transisi dikelola ku tentara, para demonstran Sunda, wanti ku gerakan politik, terus protes, kalam teh janji militer.

Pengumuman tina Menteri Pertahanan, Jendral Awad Ibnu Awf, The ditahan Présidén Omar al-Bashir, teu patepung di Sunda. Najan runtuyan ukuran dicokot jeung pengumuman tina pamasangan hiji Déwan transisi militer, para demonstran sumping kaluar tangtangan, nelepon pikeun transisi ka démokrasi tur aturan sipil. Aranjeunna uninga sarta ngahukum "nu usaha militer" pikeun nangkep kakuatan.


>>> maca - Sudan: Bashir mecat ku tentara


Ngarojong tina gerakan "Al Intifada" iconic saprak awal uprisings, Dikutuk pengumuman tina Ibnu Awf sarta disebut démonstran kaluar di jalan tina Khartoum "pikeun pencapaian tungtutan sah ti urang." Frasa kawas "IbnAwf teu ngagambarkeun kami" atawa "henteu ka inohong ti rezim heubeul" kembangan isuk ieu dina jaringan sosial sarta dina slogan para demonstran.

Protés di London

Pergaulan professional Sunda (Spa), tulang tonggong tina gerakan, ogé dikutuk pengumuman militer jeung ngadesek Sunda nyandak ka jalan mun "tumiba rezim nu". Démonstrasi dikelompokeun ku spa, ogé lumangsung di hareup Kadutaan Sunda di London.

pihak nu al umma Samentara éta geus diterbitkeun dina kaca Facebook na sababaraha menit sateuacan nyebarkeun pesen tina tentara, hiji pernyataan nu anjeunna disebut dina jalma kafir kapribadian wae ti rezim diléngsérkeun. "Urang nelepon on anjeun neruskeun protes dugi tungtutan urang keur kabebasan, transisi demokratis tur pamaréntah sipil anu di tempat," wrote anjeunna.

Taya keur "Kozz Kozz"

masarakat sipil geus terus demonstrate sanggeus pengumuman tina kakuatan pakarang. frasa teu ka "Kozz Kozz" (pro-Bashir), "urang teu ngarobah hiji Kozz ku Kozz" jeung "Sudan Bela Kezan" (Sudan tanpa mairan kana) éta auctions ku démonstran di respon kana gaya Iklan tentara.

Patempuran ogé lumangsung di ibukota antara pasukan kaamanan jeung démonstran anu maksudna pikeun nolak na nuluykeun pemberontakan maranéhanana. Diantara ukuran ngumumkeun dina dinten ku Ibnu Awf, a curfew ieu ditumpukeun tina Kemis wengi.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique