Di dieu nyaeta kumaha anjeun kudu leumpang pikeun ngamimitian kaleungitan beurat - Kaséhatan PLUS MAG

Di dieu nyaeta kumaha anjeun kudu leumpang pikeun ngamimitian kaleungitan beurat

Hal ieu ogé dipikawanoh éta leumpang boga épék mangpaat dina awak, pikiran jeung kaséhatan, teu nyebut leungitna beurat. Leuwih ti éta, Hippocrates rightly ceuk "Leumpang teh ubar pangalusna pikeun lalaki." Jeung ka leungit kalori, loba jalma anu kalibet dina latihan ieu, nu ogé ngamungkinkeun aranjeunna pikeun mulasara bentukna maranéhanana. Tapi anjeun nyaho sabaraha ngajalankeun waktu kudu nyieun per dintenna pikeun leungit beurat? Verywellfit enlightens kami ngeunaan eta.

Leungit beurat, brisk leumpang ieu mindeng dianjurkeun sabab tindakan minangka hiji latihan cardio bakar kalori.

Kumaha leumpang ngabalukarkeun beurat leungitna?

Salaku nyatakeun dina artikel diterbitkeun ku Sekolah Baktériologi jeung tropis Kedokteran di London, leumpang ngidinan Anjeun pikeun expend énergi sahingga ngadalikeun beurat-Na. Saterusna, neangan Élmu geus ditémbongkeun nu leumpang mantuan leungitna beurat di jalma anu ngadaptar kaleuwihan beurat.

Nyaho yen lalaki jeung awewe anu boga mungguh ukuran cangkéng ti 102 na 88 sentimeter dianggap nalangsara tiobesitas Beuteung nu bisa ngabalukarkeun masalah kaséhatan, sakuduna langsung ka gancang leumpang. dina diajar dimekarkeun ku Tokyo National Institute of Kaséhatan, latihan, ngawengku sabagian brisk leumpang, nu bisa ngurangan gajih visceral.

Sanajan kitu, jumlah kalori nu unggal jalma kudu leungit gumantung kana leumpang ogé indéks massa awak (BMI). Tapi biasana leumpang jarak 6,4 kilométer nyaéta leungitna 400 kalori.

Sabaraha lami Anjeun kudu leumpang mun kaduruk kalori?

Ku cara nutupan jarak 1,6 kilometer, sarua jeung 2000 lengkah sapoé, anjeun bakal kaduruk kalori 100. Ku kituna, nepi ka leungit 454 gram beurat per minggu, Anjeun kudu ngaduruk 500 kalori per poé; ie ngadamel poean kilométer leumpang 8.

Sarta pikeun ngahontal ieu, hal anu penting nya éta jadi gancang sarta sengit. Pikeun novices, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun mimitian ku leumpang pondok antara 15 20 dina menit jeung ningkatkeun deui progressively nepi ka 30 60 menit sapoé. Jalma anu ngalakukeun 30 menit leumpang sapoé sarta bakal nedunan 150 menit leumpang poé 5. Jeung jalma anu sibuk teu bisa ngalakukeun waktos ieu dina, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun dibeulah periode kana 10 menit, atawa leumpang beuki / dinten kirang tangtu. Pangpentingna geus meunang nomer katuhu ekspektasi kalori mun leungit saminggu.

Najan kitu, hal anu penting pikeun dicatet yén éta penting pikeun ngahubungkeun kagiatan fisik Anjeun diet saimbang jeung cageur mun langsing ka handap tur meunang ka beurat dipikahoyong.

Nu pang pentingna nyaeta tetep hadir tur disiplin ngarasakeun sagala kauntungan tina leumpang nu, sanggeus kabeh, teu solely dimaksudkeun pikeun leungit beurat.

Naon mangpaat séjén tina leumpang?

nurutkeun HealthlineDiantara mangpaat dicutat pikeun latihan ieu, eta bisa dicatet:

  • Massa otot preserving. Ku kituna, sakumaha ieu nunjukkeun neanganBari kaleungitan beurat, leumpang mantuan nguatkeun fungsi otot.
  • The ningkat wanda. Memang dina artikelHal ieu nembongkeun yen aktivitas fisik anu ngawengku nu di leumpang, ngurangan tekenan, Kahariwang, depresi sarta boga pangaruh positif kana haté.
  • Ngurangan résiko masalah kaséhatan. Salaku nyatakeun ieu artikel, Sakur aktivitas fisik, kaasup leumpang, mantuan ngurangan résiko panyakit jantung, diabetes jeung kanker.

Kumaha carana ngagabungkeun bisnis jeung pelesir ku leumpang?

Anjeun tiasa nyieun anjeun leumpang pikaresepeun bade ngeunaan bisnis poean Anjeun. Ogé, anjeun bisa ngarasakeun keur leumpang sapopoé alus jeung anjing anjeun, menta sobat pikeun marengan anjeun for keur leumpang, parkir mobil jauh ti gaw, nyandak keur leumpang dina mangsa istirahat siang anjeun atanapi gabung grup leumpang.

Catetan yen hal anu penting pikeun konsultasi dokter Anjeun pikeun mastikeun kamampuhan anjeun prakna aktivitas sapopoé ieu.


Artikel ieu mimiti mecenghul di Majalah Kaséhatan MORE