Afrika Tengah - Performance: ragrag catetan kauntungan BEAC di 2018


lembaga geus kahontal untung net 14,4 miliar francs CFA, ngalawan 77,1 miliar kauntungan francs CFA earned salila sataun 2017.

Nurutkeun kana rekening taunan sahiji Bank Amérika Afrika Tengah (BEAC), Institute of ngaluarkeun genep nagara bagean CEMAC sadar untung net 14,4 miliar francs CFADi tungtung 2018 sataun.


«kinerja ieu, kumaha ogé, aya dina ragrag bébas, dibandingkeun 77,1 miliar francs CFA reaped di kauntungan salila sataun 2017"Mangka di poéan poé édisi April 12 2019.

Nurutkeun kana koran "2018 turunna considerable dina hasil net Bank Séntral ieu bisa dipedar ku revenues handap ti Investasi dijieun ku kantor hareup, kaasup, kematangan dina Januari April jeung Juli 2018, tilu garis portopolio investasi jaminan".

Dina sikep ngeunaan caution jeung kontrol ti resiko di kamar dagang na, "BEAC mutuskeun salila 2018 sataun, henteu nyieun portopolio investasi anyar, dibikeun rasio sinyalna tina cadangan asing ka 2,4 bulan, leuwih handap udagan bangbarung tilu-bulan diatur ku Komite éta kawijakan moneter"Ceuk laporan auditor publik urang.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/13/afrique-centrale-performance-chute-record-des-benefices-de-la-beac-en-2018/