Aljazair: acara utama anyar, kumaha bakal Bensalah?

Aljazair - Kanggo minggu padeukeut kadalapan, demonstrasi massa anu dilaksanakeun dina Jumaah April 12 Aljazair. Sanajan represi pulisi, loba voices masih nyarita kaluar ngalawan rezim nu.

perlu

  • Ieu Jumaah 12 April éta dinten penting séjén di protes di Aljazair. Sanggeus tilu poe ti mobilisasi minggu ieu, sababaraha démonstran indit ka Grande Poste Algiers jam dua isuk-isuk. Aranjeunna gampang pamenta nu miang tina "sistem" pikeun kakuatan di Aljazair, sanajan kawijakan leuwih tegas of represi ngalawan demonstran saprak Salasa 9 April.
  • poé ieu marred ku sababaraha insiden. Isuk-isuk, polisi diusahakeun ngawatesan aksés ka loka tina Grande Poste di Algiers, saméméh mutuskeun pikeun mundur peacefully. Engké, Patempuran lumangsung antara démonstran jeung pasukan kaamanan, ditandaan ku pamakéan gas na cai cimata cannons. Sababaraha tatu anu deplored dina soré telat.
  • Urang ayeuna nyaho tanggal tina pamilihan presiden dina Aljazair. Ieu bakal dilaksanakeun dina tanggal 4 2019, saeutik kirang ti tilu bulan sanggeus tanggal aslina April 18. Dugi lajeng, éta Abdelkader Bensalah, urut pupuhu Senat dianggap deukeut jeungAbdelaziz BouteflikaAnu bakal korsi nagara akting. Urut Umum Ali Ghediri geus ngumumkeun anjeunna calon.
  • Sumber: HTTPS: //www.linternaute.com/actualite/monde/1781470-algerie-direct-nouvelle-grande-manifestation-que-va-faire-bensalah/