Basisir Gading: pasar kartu idéntitas biometric ngawartoskeun Semlex - JeuneAfrique.com

Perusahaan Bélgia Semlex parantos meunang uleman kanggo nawar kanggo dibangkitkeun Kartu Identitas Nasional, anu dipercanten saencanna ka parusahaan Perancis Idemia. Ku sabab kitu perusahaan parantos meunang pasar pikeun bubuka kartu biometric, kira-kira 460 miliar francs CFA.

kontrak geus meunang Semlex ngalibatkeun hiji partnership jeung Kantor Identification Nasional (Oni) pikeun periode dua belas taun. Pausahaan nilik dimuat "solusi palaksanaan prosés nu nyieun nepi Nasional ngadaptar sahiji jalma alam (PBSR)" pikeun dua taun, "kalayan prioritas pikeun solusi pikeun ngaktipkeun kartu idéntitas nagarana produksi" pernyataan Pamaréntah, dijieun publik dina April 10.


>>> maca - Pamilu: téknologi biometric beuki hadir di Afrika


"Sistem dirancang pikeun ngahasilkeun sahenteuna 36 juta kartu salila periode kontrak, kaasup 12 juta salila dua taun kahiji, pikeun minuhan kartu identitas nasional pembaharuan perlu kadaluarsa sakumaha Juni 2019" terus pamaréntah.

460 miliar FCFA

proyék ieu dirojong ku Sidiki Diakité, Menteri Interior na Kaamanan, nu éta poko keur Signing tina hiji SK ti sirah nagara Alassane Ouattara.

Numutkeun perkiraan ku pamaréntah mungkas 2018, sahingga idéntitas biometric kartu pinter dina format diperlukeun ku kriteria di gaya di Afrika Kulon Amérika Komunitas Ékonomi (ECOWAS) kudu ngarugikeun 460 miliar FCFA.


>>> maca - Pamilu: biometrics jeung téknologi anyar teu jaminan


The Belgian Semlex teu kanyahoan di nagara éta. parusahaan geus ngalaman setbacks di Républik Démokratik Kongo (DRC) jeung yudikatif Belgian geus nalungtik parusahaan, salaku bagian ti hiji hal laundering duit jeung dugaan korupsi.

Perusahaan dipilih ku pamaréntah Ivorian ieu dipikagaduh ngalawan Perancis Idemia (urut Morpho), anu di muatan tina kontrak saprak 2007. calon séjén: nu Gemalto Walanda sarta Ivorian-Belgian-SNEDAI Zetes.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique