élmuwan Cina nempatkeun gén ti otak manusa di monyet - BGR

Kabéh urang terang ngeunaan évolusi nu masihan terang ka urang yén manusa primata ancestral tur ngembangkeun brains kompléks kami téh naon geus diwenangkeun manusa urut bagan cara nu urang manggihan Sunan Gunung Djati kiwari. Nangtukeun naon parobahan dina brains primata dipingpin group urang parobahan nyokot bentuk masalah para ilmuwan di Cina deal dina cara revolusioner - sarta frightening.

Study anyar dipimpin ku peneliti di Kunming Institute of Pétrokimia gén otak manusa digabungkeun jeung monyét macaque modern, nyieun spésimén transgenik yén demonstrate kaahlian ngarengsekeun masalah leuwih maju tibatan Dulur-dulur unmodified maranéhanana. Lamun pikir ieu hurung kawas plot of a pilem fiksi goréng, éta sabab geus.

Geneticists geus ngaidentifikasi loba gén nu beda antara manusa jeung primata, tapi ku nangtukeun mana ti gén ieu mungkin geus nyababkeun parobahan kimia uteuk. dibuktikeun incredibly hésé. Hal ieu dipercaya yén gén tangtu numbu ka ucapan canggih, sedengkeun nu sejenna sigana jadi pakait jeung ukuran otak sakabéh.

siga MIT Téhnologi Review laporan Tim panalungtikan Cina fokus kana hiji gén disebut MCPH1. nu lamun ruksak, ngahasilkeun babies kalawan brains leuwih leutik batan anu has. Ditambah versi manusa tina MCPH1 mun embryos monyét masihan 11 sampel, tapi genep di antarana maot saméméh tés bisa dijieun.

Lima lianna, nu élmuwan geus dikonfirmasi yen aranjeunna gaduh sababaraha salinan tina gén manusa, anu dipenta pikeun ngalengkepan mémori. tés kukituna subjected mun MRI. Narikna, peneliti dicatet yén brains nu monyét urang éta teu leuwih badag batan peers unmodified maranéhanana, tapi aranjeunna digawé hadé jeung latihan memori jangka pondok.

Jelas, aya loba masalah etika, teu saeutik nu teu sahenteuna. élmuwan kedah maranéhna malah ngamanipulasi atanapi henteu komposisi otak primata? Panalungtikan geus subyek kritik sarta sababaraha peneliti geus ditulis ngeunaan bahaya sarta pitfalls etika pakait sareng pamakean brains kompléks dina nami sains.

Tapi, peneliti aub dina ulikan dina ngarobah otak maksudna pikeun nuluykeun karya maranéhanana. tiasa ngawitan ékspérimén kalawan gén béda tina otak manusa dina mangsa nu bakal datang.

sumber gambar: Cultura / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR