pendidikan tinggi: didieu aya daptar fakultas jeung sakola dina konstruksi

tara Rahim Sefrioui nu 12 / 04 / 2019 mun 15h28

Université-Mohammed V-de-Rabat

© Copyright: Dr

Pamaréntah, pasamoan di déwan 11 Kemis April endorsed keur bubuka fakultas anyar jeung akademi sakuliah wewengkon nasional. Di dieu nyaeta nafsirkeun.

The jajahan Council, pasamoan tanggal 11 April, masihan persetujuan na keur bubuka fakultas anyar jeung sakola umum hébat sakuliah karajaan.

Tujuanana, nurutkeun sumber pamaréntah, nyaéta pikeun ngarojong gawé dina regionalisasi tapi ogé pikeun mawa ieu lembaga akademik di populasi sasaran.

Ku kituna, tilu fakultas multidisciplinary bakal dibuka dina Berrechid, Sidi Bennour na Ksar El Kebir.

Ieu fakultas multidisciplinary bakal napel universitas di wewengkon prihatin. Conto: mun laporan Berrechid mun Hassan II universitas Settat.

Samentara éta, éta ngeunaan putting nepi genep akademi atikan jeung latihan (sarua urut ENS) dina Kenitra, El Jadida, Oujda, Beni Mellal, Agadir na Settat.

sakola ieu, maranéhanana kabéh, bakal numbu ka universitas di wewengkon prihatin.

Sedengkeun pikeun ENCG jaringan, éta bakal bertulang jeung bubuka dua unit dina Meknes na Beni Mellal.

fakultas jeung sakola séjén ogé bakal dibuka dina sagala rupa penjuru karajaan, nyaho yén geus aya tempat institusi bakal ngaganti ngaran na.

tara Rahim Sefrioui

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://fr.le360.ma/societe/enseignement-superieur-voici-la-liste-des-facultes-et-grandes-ecoles-en-chantier-187978