jaket konéng: 22 kalakuan tina mobilisasi

Poto ilustrasi. "The polah 21" "jaket konéng" ieu sahenteuna nuturkeun ti awal gerakan.

Poto ilustrasi. "The polah 21" "jaket konéng" ieu sahenteuna nuturkeun ti awal gerakan. © Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Dina 22ème Sabtu mobilisasi, nelepon hayang nyieun Toulouse nu "National Capital Of Konéng jaket", bari pikeun kahiji kalina dina demonstrasi anu ngalarang di Lyon.

hirupSaatos ngarekam mobilisasi panghandapna maranéhna Sabtu 6 April 22.300 kalawan démonstran di Perancis nurutkeun Departemen Interior, anu "jaket konéng" aya deui jalan Sabtu sakuliah Perancis. polah 22 Ieu bisa jadi hiji anu nangtukeun masa depan gerakan.

émbaran diajar :

  • The 21 polah Sabtu panungtungan ieu panghandapna di mobilizing demonstran jeung 22.300
  • Dina Toulouse, dimana a panggero nasional dijieun, kaca Facebook mangrupa daptar pamilon 1.500 4.100 sarta museurkeun
  • Dina Lyon, pikeun kahiji kalinya, hiji wewengkon dilarang "jaket konéng"

Toulouse, anu pusat mobilisasi

Pikeun sabtu minggu nu anyar ieu, telepon nasional pikeun mobilisasi perenahna di Toulouse lamun salah percaya kaca Facebook "Act XXII: Toulouse Nasional ibukota Konéng jaket" totaling pamilon 1.500 4.100 jeung jalma kabetot dina Jumaah. janjian di ieu dibereskeun ka metro Jean Jaurès ti jam 10 pikeun "acara" jeung "nyekel kecap" na dimimitian nalika tengah poé. Teu ngadéklarasikeun préféktur, acara anyar ieu di stronghold bersejarah ngeunaan gerakan kudu dipigawé ku ayana dua tokoh "jaket konéng" Priscillia Ludosky na Maxime Nicolle, hadé dipikawanoh ku pseudonym "Laleur Rider".

Mobilisasi diperkirakeun ParisDimana acara dina Champs-Elysées, ruteu jejeg na sarta perimeter kaasup Majelis Nasional sarta kapersidenan Républik nu deui dicaram. Dina kaca Facebook dedicated, "Act 22 Paris ngalegleg 'Ku A Tsunami Konéng", aya geus Jumaah isuk pamilon 291 1.400 sarta pihak kabetot. Salila "21 polah", jalma 3.500 dikumpulkeun di ibukota, nurutkeun inohong resmi, dilombakeun sakumaha unggal minggu.

A perimeter prohibits Lyon, hiji heula

Dumasar wewengkon, acara séjén anu rencanana kaasup di Chartres, kalayan kaca Facebook anu nunjuk ka pamilon kabetot tur 159 1.000. L'Allier ogé boga kaca sarupa anu kapentingan 2.400 urang jeung lampah geus ngumumkeun dina Lille jeung Dunkirk mana, dina Jumaah soré, Jerome Rodrigués, salah sahiji rupa nu "jaket konéng" kedah hadir. Sanajan hiji larangan di perimeter hiji deui "teu nyatakeun" dina Lyon, a munggaran saprak awal gerakan, ibukota Gaul ogé boga kaca Facebook na 393 jalma dibewarakeun "peserta" na kabetot 2.300. Acara dilaporkeun téh ti jam Tempat Antonin Poncet 14.

The poean kamajuan nu, protés sejen anu rencanana di saratus kilometer jauh, dina Roanne, dimana tangtu "unpublished 6,5 kilométer" ditanya di préféktur keur kieu 13 April.

A kerangka législatif anyar

Christophe Castaner, Menteri dirina Interior geus maksa dina palaksanaan on Sabtu kerangka législatif anyar, nembongkeun anjeunna dikirim Jumaah isuk "a sirkular ka sadaya pangawas pikeun ngundang aranjeunna sangkan pamakéan hade ieu alat pikeun digawe sareng jaksa, gugatan ".

Hukum sawaréh censored mimiti April ku Déwan Konstitusi, "nyadiakeun angka sumberdaya nu bakal ngidinan kami pikeun ngali strengthened ngalawan pakarang improvised dina jam 24 sateuacan," cenahna wincikan. Anjeunna ngingetkeun yén pikeun nyumputkeun, mun nyumputkeun beungeutna "dina waktu karusuhan" janten "a kajahatan dihukum ku sataun sarta denda € 15.000". Tapi "anceman sigana gede keur 20 April, Anjeun ningal hiji Jumlah nelepon yén ampir diondang ngancurkeun Paris," warned menteri.