ku Sumberdaya Canyon, Minim Martap bisa jadi "salah sahiji deposit bauxite panggedena di dunya"

(Ecofin Agénsi) - Numutkeun Phillip Gallagher, CEO sahiji SMP pertambangan Australia Canyon Sumberdaya nahan tilu lisensi Éksplorasi on deposit bauxite Minim Martap na Ngaoundal di wewengkon Adamawa, di bagian kalér Kamerun, " Minim Martap proyék nu bisa jadi salah sahiji deposit bauxite panggedéna jeung richest di dunya, sarta éta deukeut jeung infrastruktur kareta operasional na diasupan ".

Phillip Gallagher dijieun pernyataan ieu April 12 2019, platform UK Proactiv Investor sanggeus nganalisa anyar nu diwenangkeun pikeun"Identipikasi leuwih 70 plateaus bauxite sejenna dina tilu lisensi di proyék Minim Martap di Kamerun, ngagunakeun hiji sistem Imaging, beungeut jeung ranging (LiDAR), sarta hiji survéy orthophoto tinggi resolusi "Urang diajar loka éta Investasi dina Kamerun.

« parusahaan [Canyon Sumberdaya, Ed] olahan data survey di modél élévasi (DEM) pisan akurat tur lengkep. Ieu mantuan pikeun ngaidentipikasi ukuran, lokasi sarta luhurna tina trays séjén on idin Minim Martap, Makan na Ngaoundal, nu teu acan kaasup dina estimasi tina proyék sumberdaya mineral aya "mangka Proactiv Investor, Sateuacan nambahkeun: " taya sahiji pelat anyar moal bagian tina 550 juta ton sumberdaya, jeung hiji eusi oksida rata total aluminium 45,5% sarta jumlahna aya 2,06% silikon oksida. Kirang ti 35% target trays Minim Martap diuji. "

Maret 12 2019, pertambangan SMP ieu sempet geus diterbitkeun hasil munggaran kagiatan Éksplorasi na dina deposit bauxite Minim-Martap, nu kagiatanana sempet ngakibatkeun "ngaidentipikasi hiji sumberdaya bauxite di eusi pisan luhur ngeunaan 251 juta ton dina 550 juta ton proyék Minim Martap aya ". "A review detil rupa Éksplorasi dilumangsungkeun ku SRK konsultan [Lajeng kedah] dikonfirmasi yén leuwih ti satengah wewengkon dibor pikeun sumber bulk, ngandung leuwih ti 50% aluminium oksida (Al2O3), kalawan jumlah pisan low tina rereged ".

Sagala hal nu ngawartoskeun ka ngajajah Australia Martap Minim mangrupakeun deposit tina "Kelas Dunya" pisan "Beunghar" disebutkeun.

Inget, ieu téh di 11 2018 Juli yén pamaréntah Cameroonian geus dikaluarkeun jeung parusahaan Camalco Kamerun cabangna pertambangan Australia Canyon Sumberdaya Junior, deposit tilu lisensi Éksplorasi bauxite Minim Martap na Ngaoundal na devoting ditarikna lisensi ka parusahaan Kamerun alumina (kal). parusahaan ieu, hasil tina hiji joint venture antara Amérika Hydromine, Emirati Dubal alumina jeung Hindalco India, teu bisa disimpulkeun hiji perjangjian pertambangan jeung pamaréntah Kamerun, sanggeus taun hungkul.

The 17 Séptémber 2018, di Resort Minim Martap, anu cabangna lokal tina Sumberdaya Canyon geus meluncurkan " fase ieu panalungtikan panungtungan "Sateuacan ngembangkeun deposit bauxite Minim Martap na Ngaoundal, dihadiran ku Menteri Kamerun ngeunaan Pertambangan waktu.

Dina echoing nu idin kana deposit bauxite Ngaoundal na Minim Martap sanggeus ngan leuwih 2 taun hungkul jeung otoritas Cameroonian, Australia Canyon Sumberdaya geus sacara resmi pledged mun ngeprak leuwih 6 miliar francs CFA mun ngalengkepan hiji spésifikasi nu manjangan leuwih kurun waktu 3 taun, teu renewable.

Brice R. Mbodiam

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.agenceecofin.com/bauxite/1304-65380-cameroun-selon-canyon-resources-minim-martap-pourrait-devenir-l-un-des-gisements-de-bauxite-les-plus-importants-au-monde