Hiji dunya anyar geus kapanggih dina sistim tatasurya urang, sarta anjeun bisa nulungan ngaranan eta - BGR

Keur resmina otorisasi mun nunjuk awak planet mangrupakeun hak husus jarang dibales. Planét anyar, bulan jeung item gede pisan séjén kapanggih dina spasi nu biasana diangkat ku jalma atawa grup anu kapanggih aranjeunna, tapi loba di antarana nu pernah formal diangkat, bringing labél ilmiah ditunjuk keur taun.

planét leutik 2007 OR10 mangrupa salah sahiji golongan alam na, sanajan asalna kapanggih dina bulan Juli 2007, anjeunna pernah narima hiji ngaran resmi. Ayeuna para pamanggih na hayang bongbolongan atas nama anak, tur anjeun bisa mantuan .

Peneliti Meg Schwamb, Mike Brown jeung David Rabinowitz éta kahiji pikeun ngadeteksi 2007 OR10 mangkal di ujung sistim tatasurya urang di wewengkon anu disebut Kuiper Beubeur. sabuk nu geus ngeusi lebu jeung alam badag ukuran tina hiji sub-planet, tapi OR10 of 2007 mangrupa objek pangbadagna tina tipe ieu geus henteu acan resmi ngaranna.

Nepikeun ngaran planét nyaéta bisnis rada pajeulit, sanajan keur jalma anu kapanggih anjeunna. kriteria tangtu kudu patepung méméh International Astronomical Union narima ngaran, jadi élmuwan geus diusulkeun a ngaran poténsi trio anu satuju kana usul ieu: Gonggong, Holle sarta Vili.

Tilu ngaran téh mangrupa unggeuk ka heubeul. dewa rupa asal, sarta anjeun bakal nyaho ngeunaan tiap ngaran dina kaca pangaranan resmi . Sanggeus reviewed nu specifics tina planét leutik jeung diajar kumaha tiap ngaran boga harti, anjeun tiasa ngajawab keur nickname nu cocog Anjeun pangalusna.

survéy bakal tetep kabuka pikeun kira sabulan. sora anjeun ku tengah wengi on May 10 upami anjeun hoyong ka akun. Naon ngaran anjeun milih, eta bakal dikintunkeun ka IAU salaku saran formal tina ngaran emas 2007 ku para pamanggih sarta boga kasempetan pohara alus yén nagara éta bakal jadi ngaran resmi ti dunya anyar.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR