Venezuela: ramalan ékonomi IMF poék

Vénézuéla bakal " sahenteuna dasawarsa "Ka cageur tina krisis. Ieu pandangan Dana International Monetér (IMF), anu diréktur pikeun Amérika Latin spoke dina kasempetan anu Rapat Spring tina IMF, nu keur lumangsung di Washington. Lembaga keuangan mangka gloomy ramalan keur ekonomi.

Gambar ékonomi Venezuelan dicét ku monetér internasional (IMF) anu darker sarta motong listrik sababaraha kali nyanghareupan nagara henteu ngabalukarkeun tapi salah sahiji loba gejala. Alejandro Werner, diréktur IMF keur Latin America, speaks of a " implosion ékonomi gede ti geus diantisipasi. »

Digolongkeun dina PDB

Ramalan IMF, sataun ieu, hiji ragrag dizzying PDB, kirang ti 25%, hiji tingkat pangangguran of leuwih 44%, ampir satengah tina aset, sarta inflasi nu pernah eureun rékaman megatkeun: kalawan kanaékan harga sapuluh juta persen. Produksi minyak bisa tumiba ka 600 000 BPD. Kalawan leuwih 1,3 juta tong per poé di 2018, banten kungsi acan ngalaman produksi awon na ti taun 90. Sanajan kitu, minyak mangrupakeun sumber utama panghasilan nagara - éta 90% tina ekspor na.

System ekonomi " ancur »

« Sistem ekonomi anu ancur "Nangtoskeun sutradara IMF keur Latin America, anu nunjuk ogé" masalah produksi, distribusi barang sarta tangtu hutang "- kalawan Cina jeung Rusia hususna. Cenah Vénézuéla bakal " sahenteuna dasawarsa "Ka cageur.

Artikel Sumber: http://www.rfi.fr/ameriques/20190413-venezuela-economie-crise-declaration-fmi-werner-previsions-sombres