Di dieu nyaeta kumaha gambar ieu geus jadi simbol protes di Sudan

Gambar awéwé nu diasah di bodas, dicokot dina Khartoum (Sudan) dina Senén 8 April geus jadi simbol protes ngalawan rezim of Omar al-Bashir.

The 8 April di Khartoum (Sudan), awéwé hiji nangtung nepi ngalawan rezim of Omar al-Bashir, présidén dina kakuatan dina dinten padeukeut kagenep tina mobilisasi populér. indéks mawar dina hawa, bertengger di hateup mobil, manehna harangued riungan chanting "Thawra! "("Revolusi!"), Lolobana dikurilingan ku awéwé anu syuting deui kalawan telepon maranéhanana. Na stature luhung jeung alam murni subversive of mreun nya anu diabadikeun ku fotografer Lana H. Haroun, anu direbut moment ieu kabebasan. poto éta dipasang dina Twitter, atas nama na, sarta manehna janten viral.

loba simbul

Ayeuna embodies sorangan pemberontakan nu "kandakas"Ieu awéwé insurgent, anu injeuman ngaran maranéhanana ka Queens karajaan kuno Kush, sakumaha dipedar Perancis Info. Sagalana di nitis nya simbolis. Dugi baju manehna ageman, sarta ngingetkeun "The gerakan populér hébat nu mantuan buang ka handap dua rézim militér, jeung 1964 1985, Sudan"dipedar Le Monde. anting emas na oge signifikan: éta fedaya yén awéwé anu dikirimkeun ti generasi ka generasi, lambang kaéndahan feminin, catetan Washington Post. Sababaraha video eta anu ogé relayed:

"Kami baris ngarobah dunya"

Ieu nilik tarian sarta nyanyi, seuri, sanajan resiko pisan dicokot sahingga manifesting. Ieu nu diidentipikasi ku sababaraha média saperti Alia, 22 taun, diajar rékayasa jeung arsitektur, catetan suku Washington Post. Alia, éta Le Monde patepung nya, weruh bahaya nu démonstran. lanceukna, Babiker Abdelhamid, dokter ti 27 taun, ieu ditelasan dina demonstrasi di Khartoum. Anjeunna lajeng diusahakeun nyalametkeun urang luka ku pasukan kaamanan. Alia mudahan gerak bakal mungkas rezim ieu, pulisi sarta hukum patriarchal anu mungkir kabebasan awéwé "Di dieu, éta kitu teuas pikeun katresna. Salami nu nuju teu nikah, anjeun anak lajeng ... Kau masih anak. Anjeun malah teu bisa ngarambat nyalira! Tapi urang bakal ngarobah dunya"Manéhna ngawartoskeun dunya.

Loba pamaké Internet speculate dina personalities balik deui, atawa simbolis ka sidang di imajinasi koléktif. Ku kituna, aktivis Sunda Hala al-Karib, anggota sateuacanna LSM Awewe strategis inisiatif nu bisa membangkitkan sosok Mihera binti Abboud, jadi soldadu bikang jeung pujangga anu dipingpin gelut ngalawan invasi Turki-Mesir awal abad ke.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lesinrocks.com/2019/04/11/actualite/actualite/voici-comment-cette-photo-est-devenue-le-symbole-de-la-contestation-au-soudan/