Aljazair: magistrates nolak ngawaskeun présidén

Magistrates link penting dina organisasi pamilu di Aljazair, ngumumkeun Sabtu di Algiers yén maranéhna bakal Boikot pengawasan Pemilu Présidén on July 4 di rojongan tina gerakan protés.

"Oge maca - Nyanghareupan militér, Algerians nolak nyerah

Présidén interim Abdelkader Bensalah Rebo ngumumkeun organisasi hiji pemilu presiden di 4 Juli pikeun manggihan hiji pangganti pikeun Abdelaziz Bouteflika, anu pasrah sanggeus ditinggalkeun ku tentara sanggeus sababaraha minggu demonstrasi massa. Démonstran keur Tapi balik ka jalan di angka Jumaah, Arguing yén kapamimpinan ayeuna, ti "sistem" Bouteflika bisa ngajamin hiji sora bébas jeung adil.

Leuwih saratus magistrates nunjukkeun luar Departemen Kaadilan di Algiers on Sabtu nyauran Club of Hakim, hiji organisasi keur nyetél éta téh salaku badan ngalambangkeun mayoritas hakim kaluar tina larangan jeung National Union of magistrates (NPS), deukeut ka pamaréntah. "The Club hakim mutuskeun pikeun Boikot proses pengawasan Pemilu Présidén," ceuk Saad Eddine Merzoug, hakim di Pangadilan of El Oued (kalér)

Hakim maénkeun peran utama dina organisasi pamilu di Aljazair, saprak aranjeunna husus jawab supervising nu roll Panwaslu, hiji titik ngulang of contention antara oposisi jeung pamaréntah. Hiji révisi luar biasa tina gulungan Panwaslu diperkirakeun 16 24 April di panempoan nu 4 Juli balik.

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://www.lefigaro.fr/flash-actu/algerie-des-magistrats-refusent-de-superviser-la-presidentielle-20190413