Kamerun - kerawanan: Opat prajurit tiwas dina ledakan milik Boko Haram di Jauh Kalér


Opat prajurit Cameroonian aktipitas gelut ngalawan pejuang Boko Haram Islamist tiwas Jumaah dina April 12 2019 jeung tujuh tatu dina ledakan milik di Kewara ka Jauh Kalér, kudu urang diajar sumber kaamanan cenah.

« A wahana militér mawa prajurit ti Alpha Force multinasional Joint Operasi (FMM) geus pencét a milik isuk ieu (Jumaah April 12 2019) kana Kerawa bari ngalakonan patroli antara Gouzdavreket na Assigachia"Lokalitas nu Jauh North of Kamerun deukeut Nigeria, ceuk dina kaayaan anonymity sumber kaamanan di Angkatan multinasional Joint.


« Opat prajurit tiwas, tujuh anu tatu sarta wahana eta tos rengse ruksak "Nalika dina konvoi militér pencét milik, manéhna ditambahkeun.

Dina minggu nu anyar, grup téroris geus stepped up serangan ngalawan targét-targét militér dina tebih kalér nagara, inflicting karugian manusa jeung bahan di tentara Cameroonian.

Dina wengi April 7 8 mun 2019 tilu prajurit Cameroonian tiwas dina serangan di wewengkon nu Jauh North of Kamerun ku pejuang Nigerian Boko Haram. serangan lumangsung di Désa Sagmé nu kapisah ti Nigeria ku walungan anu caina dries up dina usum halodo, facilitating pameuntasan walk ti hiji bank ka nu sejen.

Kusabab Méi 2014, nalika Kamerun mimiti bajoang ngalawan grup téroris Boko Haram Islamists ditelasan langkung "2.000 sipil sarta militer" na ngaluarkeun "sarébu jalma" dina tebih kalér nagara, nurutkeun kana puseur analisis internasional Krisis Grup (ICG).


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/13/cameroun-insecurite-quatre-militaires-tues-dans-lexplosion-dune-mine-de-boko-haram-a-lextreme-nord/