Kanker sombong: sapoé pikeun ngangkat kasadaran gelut ngalawan ieu kasakit

Acara anu diayakeun di Paris, ngahimpun lima puluh organisasi pasangan pikeun megatkeun taboos sabudeureun kanker sarta ngawartosan umum.

"Free ucapan" na ngawartosan masarakat umum: ieu téh obyektif ti kanker bangga, Hiji acara diayakeun di Sabtu di Paris, anu ngahimpun loba stakeholder di gelut ngalawan ieu kasakit ieu. "Urang rék ngagedékeun laku lampah sagala organisasi pajoang ngalawan kanker tur sambungkeun dina gerakan nu sami," assured dina siaran pers promoters tina acara ieu, diayakeun ku Asosiasi Makesense.

A "warga Maret" lumangsung antara jam 13 14 na jam keur nu scrips Île-de-France (puseur régional pikeun informasi sarta pencegahan AIDS sarta Pemuda Kaséhatan) tampi a "kuat mobilisasi ".

gantina kudu sesi informasi Sabtu kieu dugi jam 20 18 tematik nangtung Désa activitésplace Républik di Paris. TheInstitut Curie, Bantuan Publique - Hôpitaux de Paris (AP-HP), Liga ngalawan Kangker atanapi kombinasi nu CanChange nyandak hadir sababaraha hal, kalayan lima puluh organisasi lianna. Hiji pamandangan oge dipasang na bakal boga imah konser sarta acara tarian.

A démo "tanpa taboos"

"Lamun anjeun ngadéngé hartosna 'kanker' 'maot' sakumaha anjeunna heals di 60% kasus" lamented Karine Levy-Heidmann, organizer tina Kangker sombong munggaran dina Jumaah isuk Perancis Inter. Manehna ngomong di Kangker sombong kedah ngabantu megatkeun ngaréndéng jeung "isin" anu beuratna sakitar panyakit ieu, nu Tapi mangaruhan ampir opat juta Perancis. Wanoja ngora anu kalibet dina gelut ngalawan kanker sanggeus pupusna sahabat nya 27 taun, kusabab a kanker titik.

Oge maca >> "Naha maneh mah ngobrol ngeunaan kanker payudara abdi"

Kanker sombong mangrupa kasempetan pikeun "nyarita di umum jeung sakabeh sabudeureun tantangan sosial sarta societal kanker, nyebarkeun hidayah sangkan hirup leuwih gampang pikeun jalma gering, Uninhibited babagi carita nya jeung kasakit," nyarios na ti Institut Curie dina hiji pernyataan.

Dina 2018, 382 000 sababaraha kasus anyar kangker anu didiagnosis di Perancis sarta jalma 157 000 maot tina kasakit, dumasar kana perkiraan panganyarna ku Kangker Institute Nasional, nu oge diantara mitra Kangker sombong.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lexpress.fr/actualite/societe/sante/cancer-pride-une-journee-pour-sensibiliser-a-la-lutte-contre-la-maladie_2072787.html