Lima taun sanggeus penculikan ku cara Boko Haram, 112 schoolgirls Chibok masih leungit - JeuneAfrique.com

Aisyah Musa Maina rummages dina schoolbag kelas heubeul ruksak neangan sababaraha kenangan ngeunaan putri-Na Hauwa, a schoolgirl Chibok, kota di kalér-wétan Nigeria, diculik aya ngan lima taun ku jihadists Boko Haram.

Aya ngan tulak heubeul corroded ku Uap jeung lebu, ngalirkeun diploma di SMA, sarta ID poto leutik. Gadis heubeul dina waktu 12 atanapi 13 taun, maké pakéan bodas geulis sarta suci beresih sal.

"Urang sangsara ti ngaleupaskeun Hauwa" nyebutkeun indungna. "The penculikan of Hauwa bener menyakiti kami, sarta éta saolah-olah urang tadi kabeh dicokot ti urang sadayana".

The 14 2014 April, gerilyawan stormed hiji pondok pasantrén keur katresna tina ChibokLajeng minggu pinuh tina ujian baccalaureate, forcing 276 mahasiswa yuswa 12 mun 17 taun naek kana truk saméméh ngiles kana rungkun.

57 hostages ngatur kabur, jumping kandaraan on na balik. Perjuangan pikeun pembebasan geus dipindahkeun dunya sarta jadi hiji masalah pamilihan pikeun Muhammadu Buhari, kapilih Presiden sataun saterusna dina jangji ka balik ka kulawarga maranéhanana.

Dina total 107 sahijina anu dileupaskeun sanggeus hungkul sareng grup, kaasup bursa tina tahanan, atawa lolos kukituna pulih ku tentara.

tetep harepan

Hauwa bagian tina katresna 112 anu kulawarga jeung otoritas kénéh unaccounted keur. Sababaraha éta maranéhna ditelasan dina bom tina Tentara Nigerian, sakumaha nyatakeun ku grup jihadist?

Batur aranjeunna maot panyakit atawa kalaparan, hasil tina strategi ti militer Nigerian nu geus lila nyoba stifle grup blocking sagala resources na suplai?

Geus aranjeunna geus dirobah jadi aqidah jihadist radikal grup? Dina video propaganda dikaluarkeun ku Boko Haram dina Januari 2018, welas awéwé nyatakeun diri "katresna Chibok" na tilu di antarana anu nyekel Orok di leungeun maranéhanana, geus warned kulawarga maranéhanana yén maranéhanana "teu datang deui ka imah."

Éta téh thanking kapala grup jihadist, "" kami "Bapa Abubakar Shekau, anu nikah ka urang."

Bapa Hauwa Musa Maina, weruh nanaon ieu. warta nu geus langka di kota ieu jauh mana laju melek pisan low. Eta nyadiakeun "teu leungit harepan."

"Urang geus uninga yen sabagian kolot anu reunited kalayan putri maranéhanana, tapi ours teu acan balik ka imah. Simkuring ménta pamaréntah pikeun investasi deui usaha pikeun nyangking putri kami jeung mawa urang duaan. "

Dina sesa nagara, waktu nu sigana geus diluted ngaharepkeun pikeun manggihan awéwé ngora. Dina Bundaran Falomo badag, di puseur ibukota ékonomi Lagos, supir téh leuwih ati kalawan potret maranéhna nongkrong sapanjang halangan kaamanan.

Leuwih ti sarébu barudak diculik

The slogan "Bawa Balik Girls kami" (Bawa kami putri kami), relayed wanoh ka White House ku Michelle Obama, geus euweuh nu dibagikeun ku ukur sakeupeul diehards, suffocated ku tragedies séjén di nagara ieu 190 juta jalma, plagued ku kajahatan jeung konflik.

Boko Haram oge geus strengthened leuwih taun katukang, sanggeus ngaruksak dina taun mimiti tina kapersidenan of Buhari (ulang kapilih pikeun istilah second dina Pébruari). Salah sahiji faksi na filial ka group of Nagara Islam, ISWAP kana, geus stepped up serangan deadly ngalawan markas-markas militér, ngabalukarkeun ratusan maotna diantara prajurit Nigerian.

taun ka tukang, mun cirian ulang kaopat tina nyulik tina Chibok, UNICEF ogé ngingetkeun yén leuwih ti barudak 1 000 anu diculik ti 2013 ku jihadists.

Dina 2016, Hak Asasi Manusa Watch malah ngagem jumlah 10 000 Boys, "sok sanajan taun 5," leungeun grup. Sababaraha anonim kasebut meureun dikaluarkeun sakumaha na progresses sahiji tentara Nigerian di wewengkon anu diayakeun ku Boko Haram.

Tapi sakumaha dulur di wewengkon timur laut salaku "liberated", ditutup barudak anu dikirim ka puseur tina "radicalization" na di kubu IDP, dimana kaayaan kaséhatan jeung kadaharan anu mawa musibah.

Sanggeus ampir sapuluh taun konflik, insurgency Boko Haram boga maotna 27 000 di Nigeria, dimana ngeunaan 2 juta jalma masih teu bisa balik ka imah. Éta ogé spilled leuwih kana nagara tatangga ngeunaan Niger, Chad, Kamerun.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique