Ranking sahiji tentara Afrika, Kamerun ngawengku rengking ka 22eme

ranking dina ieu dilakukeun ku loka Amérika Global Power seuneu, dumasar kinerja di lalaki sarta alat-alat tina tentara .Thus, nembongan yen sakumaha 2018, Mesir tetep kakuatan militer mimiti on buana jeung 12ème sakuliah dunya (di 137) kalawan skor 0,2283. Kalawan leuwih 211 pesawat tempur, nagara dipingpin ku Abdel Fattah al-Sisi boga kakuatan hawa 9ème di dunya. Hal ieu diteruskeun ku Aljazair, nu dirékam hiji kamunduran di dunya ranking bade kana 27ème up (ngalawan tempat 23ème 2018) tapi mertahankeun posisi na 2ème kakuatan militér Afrika kalawan skor 0,4551.L'Afrique kidul (0,5405 titik), Nigeria (0,7007 titik) jeung Étiopia (0,7361 titik) mungguh nempatan 3ème loka (dunya 32ème) situs 4ème (dunya 44ème) jeung kalima (Dunya 47ème). 5 Afrika luhur ieu langsung dituturkeun ku Angola (Afrika jeung global 6ème 58ème), dethroned ku Étiopia, tapi kalawan skor 0,8154 tetep dihareupeun Maroko. Kiwari dimungkinkeun (Afrika 7ème) ngawengku dunya 61ème kalawan skor 0,8244, dituturkeun ku Sudan (Afrika jeung global 8ème 69ème) kalawan skor 1,0051. The DRC (Afrika jeung global 9ème 72ème) jeung Libya (Afrika jeung global 10ème 77ème) réngsé 10 Afrika luhureun masing-masing mibanda skor tina 1,0631 na 1,2349.Dans ieu ranking di Kamerun ngawengku nu 22 th tempat.

Pikeun recap, anu ranking GFP ieu dumasar kana lima puluh kriteria, kaasup jumlah militer aktip, angkatan laut, ketersediaan BBM pikeun operasi militer, jumlah tina pejuang, anggaran keur pertahanan sarta kalenturan logistik .

Maca deui IEUH