gerilyawan krisis Inggris ngaleupaskeun treuk sarta HYSACAM supir, tilu kénéh di inguan


separatists disangka masih nyekel tilu karyawan ti pembuangan runtah HYSACAM parusahaan, sanajan maranehna dileupaskeun supir treuk jeung kandaraan-Na.

Hiji sumber di déwan kota ngumumkeun Kemis panungtungan, ieu "Amba Boys" ngarilis supir treuk jeung hayu anjeunna nyandak treuk nu. Sabalikna mun laporan saméméhna yén dituduhkeun maranéhanana éta tilu di angka, grup nyandak opat.


Ieu henteu dipikawanoh dimana séjén tilu téh. Tembok diculik Kemis deukeut dump di Mankon, nyieun consternation pajabat ti déwan kota jeung warga anu ayeuna sieun pikeun masa depan pembuangan runtah di kota Bamenda.

Kusabab datangna HYSACAM, usaha kapuji geus dijieun ku grup pikeun ngabersihan kota Bamenda pikeun kabagjaan tina populasi. Bari krisis Inggris inténsif, parusahaan geus sababaraha kali humandeuar diserang ku separatists salaku bagian tina kagiatanana.

Dina 2019 Januari parusahaan ditunda kagiatan na di kota Bamenda. Hiji siaran pers kungsi dijelaskeun kumaha pausahaan geus kakeunaan kekerasan ku separatists boga pakarang di kaler nu. Maranéhanana ngomong aranjeunna geus leungit ampir 1 miliar FCFA di wewengkon nu kaler jeung Kulon.

separatists disangka geus ruksak sasak linking kota ka puseur manajemén runtah. Kagiatan anu halted salila HYSACAM 15 poé kalayan euweuh jalan pikeun ngalaksanakeun kempelan runtah sarta pembuangan di Bamenda.

Sasak utama ngarah kana dump Mbelewa mil Opat Nkwen di subdivision Bamenda 3 ieu pegat ku gerilyawan unidentified, nyobian pikeun ngawatesan gerak mobil di bagéan Bafut, sahingga truk éta inaccessible dump parusahaan .

Ngan hiji campur militér dipingpin ku Jéndral Agha Robinson liberated nu odors kotana tina tumpukan sampah ditingali di paling intersections di kota. Tapi HYSACAM dihanca kagiatan taun Bamenda, ngaliwatan usaha Déwan sarta administrasi, ka kidnappings anu dilaksanakeun dina poé panganyarna.

tara salma Amadore | Actucameroun.com


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/14/crise-anglophone-des-hommes-armes-liberent-un-camion-et-un-chauffeur-hysacam-trois-autres-sont-toujours-en-captivite/