Inggris Krisis: Gubernur kaler denies narajang sipil ku Meluf militér


Gubernur wewengkon kaler, Adolphe Lele Lafrique, ngritik razia militér anu lumangsung di Meluf di Divisi Bui, sarta yén nyababkeun pupusna lima sipil, kaasup a jalma ditumpurkeun.

Dina siaran pers dikaluarkeun 11 April, Gubernur Lele ngomong yén informasi ieu palsu na aimed di discrediting usaha tulus dijieun ku pamaréntah mulangkeun normalcy di wilayah Jawa Barat.


Anjeunna ngingetkeun ka urang sanggeus ngadegna ku pamaréntah Panitia dina pangarampasan pakarang, Demobilization na Reintegration, loba jalma ngora geus dibikeun nepi pakarang maranéhanana, bari sababaraha nuluykeun narajang pasukan pamaréntah jeung committing kejahatan ngalawan sipil.

pernyataan na nunjukkeun yén pasukan kaamanan sasaran ukur hideouts séparatis teu sipil, sedengkeun angkatan nu geus salawasna exercised professionally. Anjeunna ngadesek pamaké média sosial ka laksana restraint di hormat tina informasi aranjeunna nyadiakeun dina platform méré kasempetan pikeun katengtreman, kaamanan jeung stabilitas di wewengkon Sumatera Kulon.

Hak Asasi Manusa Watch (HRW) ceuk dina Senén anu prajurit, gendarmes sarta anggota Brigade Rapid campur (Bir) tina Kamerun kungsi dibuka serangan deadly ngalawan Désa Meluf di wewengkon kaler nu 4 April 2019. laporan ngomong gaya pamaréntah ditelasan lima sipil, kaasup a cacad mental sarta luka awewe.

Ieu ogé kapanggih yén tilu tina awak nu kapanggih dimutilasi, kaasup salah sahiji anu kungsi decapitated. Handap serangan ieu, grup nu disebut dina otoritas Cameroonian pikeun nalungtik gaya kaamanan nagara anu komitmen killings ieu jeung ngadawa jawab maranéhanana.

The serangan Meluf, hiji desa diwangun ngabagi kalér-kuloneun nagara geus dipaksa loba sipil nyandak ngungsi di bushes. "Pasukan Pamaréntahan bunuh abuses ngalawan jalma hirup di Inggris-diomongkeun wewengkon Kamerun" ceuk Lewis Mudge, diréktur pikeun Afrika Tengah di Hak Asasi Manusa Watch.

tara salma Amadore | Actucameroun.com


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/14/crise-anglophone-le-gouverneur-du-nord-ouest-dement-lattaque-des-civils-par-les-militaires-a-meluf/