Google muka mimiti laboratorium kecerdasan jieunan di Afrika

Buta AS Google geus dipilih Ghana ka imah laboratorium panalungtikan kahijina husus dina kecerdasan jieunan, assuring mun ngajawab tantangan sosio-ekonomi, politik jeung lingkungan nyanghareup buana.

Misalna "tech-Labs" geus dibuka dina kota pangbadagna di Hémisfér Kalér (Tokyo, Zurich, Montréal, Paris ...) tapi bubuka salah sahijina di Accra minggu ieu digambarkeun hiji leutik revolusi téhnologis di Afrika.

Ngagunakeun kecerdasan jieunan ka alamat kakirangan dokter atawa ngabantu ka screenings kanker? Kumaha carana mantuan patani leutik di potong atawa artisans maranéhna pikeun ngadeteksi defects dina pamakéan mesin maranéhanana? Ngahulag bencana alam?

"Afrika nyanghareup loba tantangan, sarta pamakéan kecerdasan jieunan tiasa malah leuwih penting didieu ti mana lain," nyebutkeun Moustapha Cissa, diréktur di puseur anyar Google Accra, salila pelantikan na Rebo .

Kalawan algoritma, pangakuan ucapan atawa nulis, loba dokumén bisa ayeuna ditarjamahkeun kana vernaculars Afrika, nu jumlahna di ratusan on buana. patani leutik ogé bisa ngadeteksi masalah dina produksi maranéhna salajengna hulu atawa evaluate harga pasar online.

"A hambalan kahiji"

Peneliti di Mesin Learning - hiji widang ulikan ngeunaan kecerdasan jieunan anu dumasar kana runtuyan statistik méré komputer kamampuhan pikeun diajar tina data - atanapi ngical paralatan software bakal dianggo pinuh waktos di lab anyar di partnership kalawan universitas tur mimitian-up ti Ghana, Nigeria, Kenya jeung Afrika Kidul.

"Simkuring hiji tim alus peneliti sarta insinyur internasional," nyebutkeun sutradara, Mustafa Cissa, dirina pituin tina Sénégal. "Tujuanana nya éta pikeun buka panon tina politikus dina téhnologi anyar ieu jeung sangkan aranjeunna sadar pentingna na. Kuring miharep maranéhna bakal investasi deui pikeun ngabentuk kecerdasan jieunan di Afrika sarta nerapkeun eta di wewengkon béda. "

"Ieu hambalan kahiji", upami anjeunna antusias. "Kuring kasampak maju ka gawé bareng peneliti lianna di sakuliah Afrika, sarta I mudahan bener nyieun béda dina buana".

Buana Afrika nyaéta di haté kahayang pikeun Gafa (akronim pikeun Google, Apple, Facebook, Amazon), dina lookout pikeun pasar badag ieu.

Dinten 60 1,2% tina hiji miliar Africans gaduh kirang 24 2050 taun sarta di dieu, nyicingan kedah ganda pikeun 2,4 milyar.

"Aya jelas hiji kasempetan pikeun pausahaan kawas Facebook sarta Google kana settle tur maksakeun tanda maranéhanana dina taneuh" Afrika, dipedar Daniel Ives GBH wawasan, a teguh konsultan dumasar di New York, dina panganyarna wawancara jeung AFP.

"Lamun lalajo Netflix, Amazon, Facebook, Apple, dimana tiasa aranjeunna tetep tumuwuh? Tujuan kudu internasional, "ceuk téknologi panalungtik.

Tapi Nyanghareupan pamasaran Gafa pisan agrésif ieu, sarta sakumaha téknologi anyar anu gaining taneuh, pamaréntah Afrika kudu ngagancangkeun pangaturan di sektor ieu sareng ngajaga data pribadi.

Hukum jajahan privasi ampir non-existent di loba nagara di buana, tur saeutik pisan kamajuan téhnologis dikawasa. A Boon pikeun panalungtikan, anceman pikeun pamaké.

PASAL mecenghul di https://www.jeuneafrique.com/762707/economie/google-ouvre-son-premier-laboratoire-dintelligence-artificielle-en-afrique/