Urut Paus Benedict XVI méré nyababkeun skandal nyiksa seksual di Garéja nu

Pikeun Benedict XVI, nyiksa seksual skandal minors Garéja gaduh usul husus: revolusi seksual of 1960 taun, gagasan anyar teologi jeung runtuhna iman di Jabar. Ieu cenah Kemisdina halaman téks 18 diterbitkeun ku majalah Christian Jerman Klerusblatt.

Revolusi tina 1968 ieu sabagian keok "pikeun kabebasan seksual lengkep anu ngaku leuwih standar," wrote Emeritus Paus dina surat lila-Na. "Pedophilia geus lajeng ogé geus didiagnosis sakumaha diijinkeun tur luyu. "

"Radicalism" tina taun 1960

Benedict XVI ayeuna hirup secluded dina biara leutik Vatikan. komentar na on pedophilia, salah sahiji ngajomblo diomongkeun sababaraha na saprak pengunduran diri na aya genep taun, disababkeun gelombang shock diantara sababaraha theologians na abused séksual. Keur theologian Amérika Brian Flanagan, link dijieun Benedict antara 1960 taun sarta pedophilia mangrupakeun "katerangan palsu na ngerakeun". Sumber: www.20minutes.fr/societe/2495419-20190412-pedophilie-benoit-xvi-scandales-abus-sexuels-eglise-expliquent-mai-68