The ISS pinuh tina kuman jeung baktéri bahan perhatian pikeun élmuwan NASA

réngsé ISS

NASA geus ngan ngungkabkeun dina ulikan a yén Station Spasi Internasional (ISS) pinuh tina mikroba jeung patogén. Kuman ilahar kapanggih di Bumi sarta éta kumaha ogé teu heran pikeun manggihan dina lingkungan ekstrim siga ISS.

Sanajan kitu, patarosan ngeunaan kaséhatan awak anu naha genep warga ayeuna tiISS Aranjeunna dina bahaya?

Kuman jeung baktéri loba teuing?

Salaku bagian tina ulikan nu ieu dilakukeun nalika 14 bulan, peneliti NASA geus dipaké téhnik budaya microbiological tradisional, kitu ogé métode sequencing gén guna nganalisis sampel tina dalapan lokasi béda dina Station Spasi International. The asrama, jamban, kamar makan, atawa kubah observasi, geus sisir inspected ku tim élmuwan. Hasil ulikan ieu anu nembe diterbitkeun dina jurnal Microbiome na téh mun tanggal katalog komprehensif mimiti kuman dina infrastruktur spasi.

Taya nyata heran, urang diajar ti ulikan ieu nu paling ti mikroba anu mekar di ISS ieu dijieun ku manusa, jeung kasuksesan crews yén datangna numpak stasiun pikeun taun. Para panalungtik dicirikeun persis Spésiés 133 baktéri jeung fungi 81. Di antarana ngawengku patogén kayaning Staphylococcus aureus, umumna hadir dina passages nasal kami sarta dina kulit urang, tapi oge bacillus kulawarga Enterobacter anu kapanggih dina saluran pencernaan.

Bari padumuk ti ISS ayeuna kénéh handapeun ancaman lebu disababkeun ku Shakti MisiNu éta ngancurkeun hiji satelit India jeung misil, awak ISS bisa ogé jadi kaancam ku proliferasi nu patogén.

A bahaya nyata pikeun astronot?

Di Bumi, urang papanggih Tangtu kuman lila kabeh dinten ieu. Di dieu aranjeunna jawab kasakit nu sok tiasa serius sarta ogé mindeng implicated dina inféksi nosocomial. Sanajan kitu, éta ISS ieu konstrain ku dua faktor anu bisa ngakibatkeun kuman ieu malah leuwih ngancam aranjeunna tiasa di Bumi. Firstly, sakumaha recalled Dr. Kasthuri Venkateswaran, ko-panulis ulikan sarta panalungtik di NASA urang JPL (Jet Propulsion Laboratorium) sistim imun ngeunaan astronot geus "disordered" sarta " aranjeunna teu boga aksés ka interventions médis canggih sadia di Bumi ".

Mangka panalungtik JPL ngomong yén ISS mangrupakeun tempat hermetically disegel " utamana jenis tempat dimana baktéri condong mekar ". Dikintunkeun ka microgravity, radiasi, kitu ogé laju luhur karbon dioksida jeung recirculation hawa ngaliwatan saringan HEPA, ISS dianggap hiji "lingkungan ekstrim" dimana baktéri condong ngagimbung.

Di sagigireun mayungan kasehatan crews béda ti ISS, ulikan anyar ogé bisa jadi pohara kapaké pikeun ngembangkeun Ukuran kaamanan anyar pikeun nerapkeun dina perjalanan spasi hareup keur balikna astronot mun bulan, atawa lalampahan mungkin mun Mars!

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.clubic.com/mag/sciences/conquete-spatiale/actualite-853991-iss-fourmille-germes-bacteries-inquietent-scientifiques-nasa.html