Ngalawan kamiskinan: Kamerun narima waragad ti 100 miliar francs ti Association Development Internasional


waragad ieu kedah ogé dipaké pikeun reformasi pendidikan.


Salasa panungtungan, Menteri Ekonomi, Planning sarta Pangwangunan Daerah (Minepat) Ousman Mey Alamine ditandatanganan pasatujuan pembiayaan opat jeung Diréktur Operasi sahiji Bank Dunia Elisabeth Huybens salaku bagian tina Asosiasi ngembangkeun internasional (Ida). Pikeun opat pasatujuan ieu, Kamerun narima waragad ti 100, 7 miliar CFA francs.

Konon waragad sapertos anu disebarkeun antara jaring proyék jeung proyék pikeun ngarojong reformasi pendidikan (Pare). proyék nu masalah jaring gelut ngalawan kamiskinan ekstrim. Kalawan perjangjian Salasa urang, manéhna baris nampa hiji tambahan $ 35 miliar CFA francs. Satengah tina jumlah ieu téh kado, nu sejenna mangrupakeun injeuman. Pikeun catetan proyek ceuk ieu dilaksanakeun di 2013.

Hal ieu ngamungkinkeun kulawarga miskin pisan papanggih kaperluan maranéhanana ngaliwatan Mindahkeun tunai sarta inténsitas kuli tinggi karya umum di wewengkon saperti kaler, anu Kulon jeung Far North tapi sababaraha distrik di kota Yaoundé na Douala. Jeung waragad tambahan, éta bakal dilegakeun ka wilayah sejen jeung kotamadya hosting pangungsi.

Ngeunaan visor, éta boga anggaran ngeunaan 75,6 miliar F. jumlah bakal ngidinan rekrutmen guru kontrak 12 000 di primér dina. duit bakal ngaktipkeun 'ngaronjatkeun produktivitas rumahtangga 42 000 na mempermudah aksés kuli ka tempat gawe inténsitas tinggi pikeun jalma anu 23000 8500 pangungsi".

Ku Editor anu


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/14/lutte-contre-la-pauvrete-le-cameroun-recoit-un-financement-de-100-milliards-de-f-de-lassociation-internationale-pour-le-developpement/