Maroko: Gawé Doméstik: Indonesia repatriates 500 pagawe domestik di Maroko

Nurutkeun kana moratorium diadopsi ku Indonésia 2015, "ngirim atawa nampa buruh domestik Indonesian haram, sagigireun keur berpotensi dianggap minangka hiji kalakuan human trafficking." Sanajan kitu, sababaraha jaringan trafficking persist hususna ka nagara di wewengkon MENA, kaasup Maroko anu nyalira bakal geus diwenangkeun 500 pagawe domestik.

Numutkeun pers basa Indonésia, pagawe kasebut repatriated kaasup jalma dikirim ku jaringan trafficking di sababaraha nagara sapertos Suriah (300), Turki (220), Saudi Arabia (200).

Muatan urusan consular di Kedutaan Indonesia di Maroko, Erna Sugih Priatin, didaptarkeun dina kasusah Tel Quel Nyanghareupan ku pagawe Indonesian kaasup diantarana, "henteuna santunan, nyiksa atawa ngajabel ti dokumén identitas ku dunungan ".

Ngeunaan Maroko, "returnees pagawe domestik geus dialirkeun Malaysia jeung Singapura," manehna ditambahkeun.

===> artikel Leuwih lengkep ngeunaan Maroko dieu <===

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.bladi.net/indonesie-travailleuses-domestiques-maroc,55311.html