Awi Radio: Wilujeng ka Insectopia opat béntang Mouchelin Guide

manusa Hai. Ngaran abdi Awi. Kami panda sarta nempo Jardin des Plantes. Abdi pisan panasaran. Sahingga nalika penjaga abdi tobat deui, abdi bakal linger. Kuring papanggih kavling urang jeung nanya aranjeunna patarosan ngeunaan naon kapentingan kuring: ékologi. Kuring ngarekam ku mikropon anu kuring injeuman ti manusa sarta ngirimkeun Reporterre Frékuénsi sarta jamak Paris. gajian ? Di dieu urang balik.


Hiji hotél béntang serangga opat Mouchelin Guide

Anjeun bisa geus katempo eta lucu imah kai saeutik dina taman, taman umum atawa Bundaran dipelak. Kalawan hateup sloping sarta tembok kai, éta Sigana mah imah boneka. Ieu nembongkeun compartments leutik nu nyarupaan bagian, ngeusi rod kerung, jarami atawa daun maot. imah ieu téh dicicingan, tapi teu Toys. disebut « Bulan di serangga ». Tujuanana nya éta pikeun mikat serangga nu bakal ngalakukeun alus ka kebon atawa ku tutuwuhan pollinating, boh ku dahar hama pamotongan. The hotél serangga nyaéta kawas jelema keur manusa: beuki teu nyaman aranjeunna, anu beuki lila kudu konsumén. Paling kawentar ieu teh hotél Insectopia opat béntang di Guide Mouchelin ! Ayeuna damel rék, katuhu ? Tapi hese didatangan: ulah ganggu lapak. Ku kituna mah dijieun miniaturize ku mesin aneh misan Beureum abdi (nu gélo élmuwan kuring dicokot dina mangsa nu bakal datang ningali konsékuansi tina parobahan iklim). Sarta kuring indit ka Insectopia hotél sok jadi redaktur Mouchelin Guide. Kuring ieu geuwat dibuka lawang tina lembaga jeung eta pisan elegan Mr. Ceuli piercing surname Na, Butler mimiti hotél, anu némbongkeun kuring sabudeureun.


Fiksi hotél di serangga.

  • Simkuring, urang anu tinggaleun di dua minggu, sarta ku lajeng, éta ogé bisa ngahubungi on Facebook.


Naha anjeun resep artikel ieu? rojongan Reporterre.


Baca ogé: Bulan serangga: ide pikeun ngawétkeun ékosistem kebon !


sumber: Mathilde Bouquerel pikeun Reporterre

Photo:

. chapô: a hotél di serangga. Wikimedia (Thomas Bresson /CC BY 4.0)

di partnership avec Jamak Frékuénsi Paris


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://reporterre.net/Radio-Bambou-Bienvenue-a-l-hotel-Insectopia-quatre-etoiles-au-Guide-Mouchelin