DRC: Pencét Review Jumaah April 12 2019 - Afrika

- Gawé The misi Présidén Félix Tshisekedi di Lubumbashi, dimana anjeunna bakal preside Jumaah pasamoan Déwan punjul Pertahanan jeung perwira senior di layanan pertahanan jeung kaamanan sipil tetep topik sentral dina koran Kinshasa diterbitkeun isuk ieu.

Warta Agénsi CONGOLAISE ngalaporkeun yén Presiden, Félix-Antoine Tshilombo, ngalaksanakeun sabtu minggu teh, pikeun kahiji kalinya saprak pelantikan di January 2019, misi gawé di nagara jeung leuwih husus Lubumbashi, ibukota propinsi Haut-Katanga.

agencier terus nu jadi Supreme Commander of the ABRI jeung Polri, Kapala Nagara bakal korsi pasamoan Déwan punjul Pertahanan jeung perwira senior di layanan pertahanan jeung kaamanan sipil salila nu bakal di bahas kaasup isu kaamanan di Haut Katanga tur utamana di kota Lubumbashi dina Pakem ngembang kerawanan.

Forum DES AS éféktif nambihan yén pilihan Lubumbashi geus diyakinkeun ku kanaékan pamandangan telenges dirékam anyar di kota Lubumbashi sarta hususna recalls yén saméméh kadatangan di Lubumbashi, Fatshi anu dispatched nu umum Kur'an tina FARDC, anu tentara Umum John Numbi, anu tinggal di dinya saprak Salasa 9 April.

Pikeun koran, nu "urgently diperlukeun" dina kotana plagued kalawan bandits sieun, kawas anu di band Django Kinshasa ngabéjaan korban hareup maranéhanana pilarian imah maranéhanana. "A neng nu biasana lumangsung peuting. Sababaraha imah anu dilongok ku lalaki pakarang anu maok, perkosa sarta maéhan, "nyerat nu sapopoé quoting sumber nu bisa dipercaya.

Dina sambungan kalawan kerawanan ieu, judulna poténsi "Duaan accuses nu rebel Kyungu Gideon".

ceuk kertas yén golongan pulitik Musa Katumbi, dina hiji pernyataan dikaluarkeun dina Brussel on 10 April, nu hina tip ramo panglima perang katelah Gédéon Mutanga nu bakal beroperasi dina complicity kalawan sababaraha kepala suku teh rezim heubeul.

tabloid nu takwa anu kaayaan kitu, upami dikonfirmasi, bakal nyimpen di jahat sababaraha tanda revival moméntum nu geus dimimitian pikeun settle di nagara dina bulan panganyarna.

Pikeun jalma anu nuduh Katumbi keur balik fakta ieu, koran nu ngawaler yén garis handap nyaéta yén urut gubernur urut Katanga "ceases méré pamingpin lieur ti rezim diléngsérkeun (...) anu sieun pamimpin ensemble anu gawé terus nyarita ka anjeunna sababaraha taun sanggeus ninggalkeun sirah tina propinsi Katanga tina urut protes ngalawan tendencies dictatorial ... ".

"Ka ngamaksimalkeun Chances maranéhna sukses, sarta CACH FCC kedah formalize koalisi maranéhanana" Judul hareup matuh sejen.

kertas anu bersangkutan di Pace hal bade, upami dua kulawarga pulitik teu struktur koalisi ku cara ngadegkeun hiji jenis eksekutif, éta bakal hasil dina cerai nu bakal jadi alus keur dulur pernah miharep karapihan sarta robah demokratis dina Républik Démokratik Kongo. cerai ieu nyebutkeun kertas, pasti bakal janten niup kana kohési sosial jeung ngungudag tina sababaraha proyék utama pikeun ngembangkeun nagara.

Pikeun bagian na, Afrika warta nunjukkeun yén "dina oposisi leuwih klaim ka Majelis Nasional" dumasar kana hasil Yumbi, Beni na Butembo. Totaling 113 kapilih saatos publikasi hasil samentara tina pamilu législatif sahiji kota Beni, wewengkon Beni, Yumbi na Butembo, oposisi anu néangan anu resumption of hungkul kalawan mayoritas, merlukeun hiji jobholder sarta asisten.

Ku kituna, tri-mingguan manggih nu nganggur kalungguhan dina prosés masang Kantor permanén di Majelis Nasional.

Socrates Nsimba / MMC


(SNK / Sumuhun)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo