SpaceX hasil pulih irung Ukay beurat na deui kana spasi - BGR

Saatos sababaraha Nepi, SpaceX éta tungtungna bisa ngajalankeun na rokét Ukay beurat minggu ieu, pikeun kadua kalina dina sajarah na. Pausahaan ogé dijieun sajarah ku recovering hasil dua boosters gurat sarta booster sentral, hal manehna sempet pernah rengse sateuacan.

Percanten atawa henteu, boosters trio teu hijina hal anu SpaceX geus hasil pulih. Kapala SpaceX, Elon kasturi wangsit on Twitter yén dua halves tina irung tina Spasi shuttle sempet ogé geus pulih sarta maranéhanana bade ngirim aranjeunna dina pas spasi mungkin.

The entirety model bisnis anu SpaceX urang téh keur maké deui pisan mahal. Hardware. Badarat a booster rokét di lantai keur ka jadi refurbished hiji hal, tapi cageur bagian séjén tina shuttle spasi, kayaning nu fairing nosecone nyumbang jang meberkeun nambahan panghasilan net tina SpaceX.

hésé cageur. The aerodynamics sahiji halves nosecone nyaeta minimal na nguji SpaceX keur sababaraha bulan rupa métode cageur. parusahaan geus diusahakeun nyekel aranjeunna, tapi kanyataan leres positioning wadah na dilengkepan jaringan frustasi aranjeunna .

Keur Ukay beurat, SpaceX teu dieureunkeun dina cowlings tapi gancang pulih aranjeunna. lautan. cai laut teu solusi pangalusna pikeun komponén rokét, tapi pausahaan anu yakin kana bisa refurbish nu fairings sanggeus sanggeus plunged kana sagara. Kasturi ceuk SpaceX ngarencanakeun keur maké deui nu midang dina peluncuran satelit sorangan Starlink Misi engké taun ieu.

Eta bakal kahiji waktos nu SpaceX bahannana tiasa dipaké deui caps di nosecone pulih tina sagara, sarta pausahaan teu ngumumkeun loba hal ngeunaan prosés (es) (s) anjeunna ngarencanakeun ngagunakeun méré fairings a hirup kadua. Ieu gé ningali lamun hal bade engké taun ieu, tapi SpaceX geus kungsi tilas unggul lately jeung taya alesan pikeun nganggap yén bakal robah.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR