badai pulitik di India sanggeus wahyu ti "dunya" dina hutang pajeg erased ku Perancis

Hungkul keur diobral di Rafale, penguasa pajeg Perancis diberesihan 143,7 juta ti klaim pajeg di deukeut India Perdana Mentri industrialis.

Ku Julien Bouissou Diterbitkeun dinten di 20h31

waktu Maca 2 mnt.

The India industrialis Anil Ambani dina bulan Séptember 2012. Denmark Siddiqui / Reuters

Kongres Partéi leungit waktu euweuh. Tilu jam sanggeus publikasi wahyu dunya dina pembatalan, ku Perancis, tina eur 143,7 juta hutang pajeg hiji pasangan industri India nepi Dassault, nalika traded dijual sahiji Rafale 36 2015, oposisi dikelompokeun konferensi pers di Sabtu 13 April nepi ka pertengahan poé.

Dina dinten katilu tina hiji jaman pemilu di India yén bakal mungkas on May 19, artikel kasebut kapanggih dina manah a badai pulitik. The juru carios ti Partéi Kongrés, Randeep Singh Surjewala, brandished salinan méméh kaméra: "Kabéh jalma anu miboga rohmat Modi [Perdana Mentri India] tiasa meunang naon maranéhna rék. Nalika Modi téh aya, sagalana mungkin. " A hadir wartawan aya ditaros upami media Perancis ulah peddling warta palsu ka lembang gambar tina Mr. Modi.

Kongres Partéi dituduh keur bulan Mr. Modi of favoring Anil Ambani, pasangan India tina produsén pesawat Perancis Dassault, dina kontrak keur Rafale 36 dijual di Séptémber 2016 mun 7,9 miliar. Saptu, ngarahul Gandhi, présidén pihak,-terusan salami keur rally kampanye yén pamimpin India miboga "Dipaling 300 miliar rupees (3,8 milyar) jeung masihan ka maling sobat na" nambahkeun yén Mr. Modi ieu dikurilingan ku "Grup maling sahiji babaturan". Narendra Modi geus dituduh keur bulan ku oposisi keur hiji "panengah" Anil Ambani. Lajeng Partai Komunis balik ka giliran di kontrovérsi. "Sedengkeun pamaréntah refuses mupus hutang tina tani jeung mahasiswa anu dina kaayaan deplorable na bunuh diri, éta facilitates panghampura hutang for jeung sya badag" diréaksikeun D. Raja, salah sahiji pamingpin na.

Ngarojong tina Modi dina kasulitan

Ngarojong tina Bapak Modi, acan kitu gancang meta jeung serangan peluncuran dina média sosial éta dina kasulitan. Kedah anjeunna narajang? Ieu bakal ngakuan involvement of Mr. Modi dina hal anu langsung masalah nagara Perancis, Dassault na Anil Ambani. Sababaraha pamaké dina média sosial, kumaha oge, geus nuduh Le Monde geus "Dibeuli" ku Partéi Kongrés. Langkung heran éta réaksi Departemen India Pertahanan. dimungkinkeun dina dikaluarkeun hiji pernyataan mimiti Sabtu sore, di mana manéhna ngécéskeun yén "Sakur link antara masalah pajak jeung matuh di Rafale mangrupakeun usaha disinformation sagemblengna, tendentious, jahat tur taliti." Ieu dipingpin poean nu Telegraph heran naon "Pernyataan Panasaran" dina kituna sajauh "Taya sahijieun geus dituduh Departemen Pertahanan nanaon".

The juru carios ti Partéi Kongrés ngangkat bal asup ka ngajelaskeun yén Kamentrian India Pertahanan jadi "Juru carios resmi bisnis badag". Béntang jaringan sosial Dhruv Rathee, dituturkeun ku 1,8 sajuta palanggan on YouTube, dedicated video pikeun hal ieu.

Pikeun bagian anak, grup Reliance Communications dikaluarkeun hiji pernyataan Sabtu di mana manéhna ngécéskeun yén pajeg diaku ku otoritas pajeg Perancis éta "Unsustainable jeung haram" sarta ditantang sagala pilih kasih dina deal pajeg anjeunna nampi. Bapak Modi teu direspon jeung wahyu Dunya. Lamun pindah Sabtu di Karnataka Anjeunna disebut pamaréntah kaayaan di India kidul nu Kongrés téh bagian tina "Pamaréntah% komisi 20 30" ngarujuk kana praktek suap.

Baca survey: Kumaha Perancis musnah teh liability pajak tina pasangan produsén India Dassault

Julien Bouissou (Cirebon, susuratan)

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/international/article/2019/04/14/tempete-politique-en-inde-apres-les-revelations-du-monde-sur-la-dette-fiscale-effacee-par-la-france_5450100_3210.html?xtmc=france&xtcr=1