"Mukete nyaeta pamimpin luhur, naon anjeunna ngalakukeun mawa barudak nya alesan? "

April 5 2019, anu anggota pangkolotna ti imah luhur DPRD Kamerun, Victor Mukete mangsa sési tina patarosan ka pamaréntah sempet nyebarkeun discontent na ngeunaan manajemen krisis nyanghareup wewengkon Inggris-diomongkeun.

Owona Nguini (c) Hak PAKUSARAKAN

Ngarah hiji ramo tuduh di rezim Yaoundé Kapala Mukete sempet pamadegan yén "Sistim geus gagal, federasi éta téh hiji-hijina jalan. Sapuluh nagara féderal ku kituna unggal daérah bisa ngatur urusan sorangan ... Naon gede bohong ieu? jalma kuring maot, éta miboga jeung urang maénkeun Yaoundé. Urang kudu jadi cautious. Kuring teu paduli. Balik ngabejaan ka saha ".

sémah ieu Minggu April 14 2019 di papan tulis Club Elite disiarkeun dina ranté TV Visi 4, Élmuwan Pulitik Mathias Eric Owona Nguini niatna dikritik pelepasan ti lalaki tina 100 taun. Nurutkeun manéhna, output ieu henteu pantes.

"Kapala Mukete mangrupa kapribadian beredar di sajarah pulitik CamerounIeu hiji kapribadian istiméwa ogé kusabab miboga status salaku kang Oki luhur ... ukur pendekatan na raises sababaraha masalah. Mun anjeunna ngemutan yen posisi nu dicokot ku grup sabudeureun pangawasa nu presiden Paul Biya Manajemen krisis di wewengkon Nord-Ouest et du Sud-Ouest teu luyu, éta bisa menta urang ngabahas dina pihak (CPDM) jeung lamun urang teu ngabahas eta di implikasi nanaon. Anjeunna pasrah duanana ulayat diangkat jadi Sénator komo RDPC. Anjeunna tiasa milarian kontéks pulitik sejen di mana bakal membela federalism ", Disarankeun Owona Nguini.

Élmuwan pulitik percaya yén Kapala Mukete bisa dicandak jalur béda sangkan pendapat na: "Persis kusabab kapribadian Na, pangalaman sarta status istiméwa na ku umur panjang manusa, anjeunna bisa geus diintervensi sababaraha cara séjén. Anjeunna saha pamimpin luhur, kumaha manéhna pikeun mawa barudak nya (wewengkon Inggris-diomongkeun) kana alesan? Kusabab naon kajadian sagemblengna alesan ".

The panalungtik di Fondation Paul Ango Ela menyimpulkan yén Sénat anggota pangkolotna muterkeun hiji ngadeg game ganda: "Pelepasan Ieu ngagambarkeun ayana dina rezim pro elite pulitik anu nyampak dina bagéan Nord-Ouest et du Sud-Ouest, A wangun kaulinan ganda. Mana geus disebutkeun yen "urang ngarojong rezim, tapi pamustunganana, éta moal bakal jadi katuhu pikeun pindah ka federalism?" Hiji elit nu percaya mangpaatkeun kekerasan ka maksakeun panempoan ti federasi ".



Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/societe/1107353-owona-nguini-mukete-qui-est-chef-superieur-qu-a-t-il-fait-pour-ramener-ses-enfants-a-la-raison