Kamerun: pagawé Camair-Co tanpa gaji saprak Pébruari 2019


wawakil staf kakarék ditulis ka Dirjen pikeun mayar klaim.

karyawan Camair-Co teu boga moral. Aranjeunna euweuh narima gaji nu saprak Pébruari 2019. wawakil staf maranéhna geus dimimitian paménta mayar. "Urang ngan spent dua (2) bulan tanpa bayar lajeng urang ngamimitian bulan katilu tanpa harepan teu meunang kaluar spiral bad ieu", Urang baca dina surat maranéhna kajawab April 9 2019 ka Kapala Ernest Dikoum. Aranjeunna membangkitkan kaayaan yén "Pagawé plunged kana kaayaan multifaceted tur tumuwuh precariousness".


Delegasi ngécéskeun yén nalika hiji pagawe narima hiji gaji dua sakumaha dina kasus pamadegan camair-ko keur sababaraha bulan, anjeunna boga salawasna beban dua pangmayaran bulanan na masih manggih debtor sakali akun maranéhanana credited.

"Ieu kaayaan janten dampak pisan kritis dina moral, psikologi, kaamanan jeung malah kinerja karyawan anu kakurangan kadar teu bisa lolobana buka gaw maranéhna" datangna ka pangarang surat.

Ku sabab kitu na kusabab bayar ieu mangrupa "Dahareun jeung alam fisiologis gajih na dampak na on kahirupan sapopoe ti pagawe dina hubungan jeung biaya bulanan keur nu anjeunna nyanghareup" delegasi staf ngawartosan Diréktur Jéndral kaputusan maranéhanana nuliskeun union dagang nu sipatna anggota.

Aranjeunna menta anjeunna nyandak ukuran perlu jeung amalan anu bakal ngalatih departemén relevan pikeun mastikeun maranéhna "The pembayaran ti gajih sapertos tanpa reureuh".


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/15/cameroun-les-employes-de-camair-co-sans-salaires-depuis-le-mois-de-fevrier-2019/