Kumaha sangkan bibimbap, béas Korea exquisite - Ngaronjatkeun Kaséhatan Anjeun

Dina artikel ieu kami babagi sareng anjeun resep step by step atawa béas Korea Bibimbap, A piring tina béas, daging, endog sarta sayuran saukur nikmat teu bisa lasut!

Béas téh salah sahiji bahan dasar masakan Oriental. Kalawan rasa sarta tekstur, éta bisa kagabung dina sagala jinis masakan, boh salaku bahan utama atawa sakumaha garnish a. Anjeun nyiapkeun resep béas Korea?


kauntungan gizi béas

Beunghar karbohidrat cageur, béas téh sumber alam énergi. Sajaba ti éta, nyadiakeun triptofan (asam amino ésénsial), vitamin jeung B3 B6, antioksidan sarta protéin kualitas luhur.

alesan séjén pikeun kaasup béas dina dahareun anjeun nuteu ngandung gajih sarta ngabogaan natrium low! Sakumaha anu kasebut beunghar serat leyur, dipercaya pikeun mantuan nyegah awal kanker, utamana dina titik nu.

utama béas komponén nyaéta aci, nu diwangun ku amilosa sarta amilopéktin. Karakteristik tiap jenis béas gumantung kana anu dua zat ieu mangrupa dominan. Nalika proporsi amilopéktin leuwih luhur, anu séréal anu leuwih kentel, contona.

Milih tipe katuhu tina béas pikeun tiap resep penting lamun resep cocog naon mudahan we: Jadi mésér béas pikeun piring anjeun!

Sacara umum, rada gizi nyarankeun milih béas coklat alatan kandungan serat na tinggi. Ulah ragu konsultasi dokter Anjeun kanggo inpormasi lengkep.

Anjeun oge bakal museurkeun: Naon cara healthiest dahar béas?


béas Korea Bibimbap step by step

Sateuacan lajengkeun kana step by préparasi hambalan tina béas Korea betah, kami hayang ngobrol ngeunaan naha atanapi henteu keur nyeuseuh béas nu sateuacan masak. watek ieu pisan umum, utamana di nagara Asia.

Baheulana ieu adat keur nyeuseuh béas pikeun miceun sagala parasit atawa lebu antara séréal.

Dinten, kumaha oge, aya beda pamadegan ngeunaan ieu. waktu sababaraha cooks nganjurkeun ngumbah béas nu ngaleupaskeun kaleuwihan aci jeung nyieun béas beuki MOU, Batur ngajawab yén teu perlu.

Numutkeun data dileupaskeun ku FDA (Pangan sarta Narkoba Administrasi) nyeuseuh béas saméméh masak bisa oge dipiceun sababaraha na asupan folat, beusi sarta Tiamin. Ku sabab kitu, urang ulah moal ngumbah béas dina persiapan resep ieu Bibimbap.

Bahan pikeun bibimbap

  • 1 cangkir béas Jepang (Disebut "sushi béas")
  • 300 gram daging sapi taneuh
  • 1 cangkir kangkung
  • 1 wortel badag
  • 10 suung badag
  • endog 2
  • 1 sprouts buncis cangkir
  • 80 gram kimchi
  • uyah (rasa)
  • minyak (diperlukeun Jumlah)

Catetan Mun anjeun teu boga béas Jepang, anjeun tiasa nganggo béas buleud.

Bahan pikeun marinating daging

  • 2 sendok kecap
  • minyak 1 séndok wijen
  • ½ séndok bubuk bawang bodas
  • 1 c. kopi mirin (Goréng)

Bahan pikeun saos teh gochujang

  • 2 sendok Gochujang
  • 1 séndok cai jeung béas cuka (pilihan)
  • minyak séndok wijen, gula jeung wijen siki 1
  • uyah (rasa)

Catetan : The Gochujang nyaéta tauco kedele ferméntasi kalawan peppers.

Persiapan bibimbap

préparasi bibimbap kalawan katél a
  • Campur kecap kalawan minyak wijen, bubuk bawang bodas jeung mirin nyiapkeun campuran marinade.
  • Marinate daging minced di saos disiapkeun dina titik saméméhna. Tapi teu perlu hayu daging panjang: ngeunaan 7 menit bisa suffice.
  • Tumis daging di skillet atawa katél. Lajeng buku.
  • Nempatkeun hiji minyak saeutik dina pan, panas sarta nambahan Parahiangan. Teu eureun aduk pikeun nyegah ngaduruk atawa tancep.
  • Saatos menit a, nambahan dua gelas cai jeung uyah secukupnya ngagolak. Cook leuwih panas sedeng-low dugi béas geus siap (ngeunaan 10 menit atawa nurutkeun pakét arah).
  • Nyeuseuh, mesek tur potong wortel julienne na sliced ​​suung.
  • Ngumbah bayam sarta kacang sprouts.
  • Manaskeun minyak saeutik dina katél jeung tumis nu wortel teken pikeun atawa dua menit. Ngulang kalayan suung. Ide anu nyieun éta garing.
  • Tumis kangkung jeung sprouts buncis tungtungna nyalira. Janten utamina ati lantaran masak gancang.
  • Nyiapkeun saos gochujang, nempatkeun kabéh bahan dina mangkok, sarta campur ogé dugi saos rata. Lamun resep saos kirang lada, ngan nambahan hiji sendok gochujang.
  • Nyiapkeun dua endog, goreng henteu.

Tempo ogé: resep 3 ramen mie jeung hayam

Assembling piring nu

The béas Korea bisa dilayanan di mangkok atawa langsung kana casserole a.

  • Teundeun salah béas.
  • Tempat anu bahan séjén dina béas supados aranjeunna anu dikelompokkeun ku warnaDitémbongkeun saperti dina gambar.
  • Dina pusat, nempatkeun endog, goreng henteu.
  • sambel teh gochujang nyaeta dilayanan misah sarta unggal tamu nambihan kana rasa béas Korea.
  • Ieu siap! Anjeun geus boga dua masakan secukupnya Bibimbap.

pamendak lianna sangkan bibimbap

  • Anjeun oge bisa ngaktipkeun piring kana resep vegetarian lamun, tinimbang daging taneuh, anjeun nyiapkeun eta kalawan tahu.
  • Coba nambahkeun jenis béda sayur kana béas Korea anjeun sakumaha kacang héjo, zucchini, bawang beureum, peppers atawa nanaon anjeun tiasa ngabayangkeun.
  • Mun anjeun teu mibanda gochujang, Anjeun ogé bisa ngagunakeun némpelkeun cabe nyieun sambel teh.
  • Dina resep aslina, urang dipake dina konéng endog atah di tengah, coba!

Simkuring miharep anjeun ngarasakeun resep ieu gampang tina béas Korea jeung anjeun jadi buka coba eta geura-giru! Ieu ogé cara nu sae pikeun kaasup sayuran leuwih dina dahareun kami biasa.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/preparer-un-bibimbap-riz-coreen/