Elmuwan geus junun nyieun bahan padet kayaning titanium sarta ogé torek ti kai

Pasti teu aya wates pikeun élmu: grup élmuwan ti University of Pennsylvania, Universitas Illionis di Urbana-Champaign, jeung Universitas Cambridge ngabuktikeun ku hasil-hasil sacara gembleng jenis anyar.





Bahanna diperyogikeun sipatna pikahariwangeun janten padet saperti titanium ... katut lampu salaku kai. Canta ogé bisa ngambang dina cai. Waktu ngadagoan mendakan ngaran anu ilmiah, paneliti badé masihan nami "kai logam".

kayu

sks pixabay

Panalungtikan élmuwan sareng panipuan anu matakuna maranéhna bakal ngaluarkeun artikel seru dina Report Report.

Kumaha panalungtik ngalakukeun eta?

Artikel na Laporan ilmiah ngabedakeun yén pikeun nyieun "kai logam" kaceluk ieu, para panaliti ngagantos lapisan palastik ménél ngan sakedéna ratus nanométer anu ditunda dina cai. Cairan teras ngejat, mere jalan kana lapisan anu numpuk dina cara anu sampurna.

Para panalungtik teras nganggo electroplating pikeun nutupan sakabéh beungeut spéras ku nikel. Mangka lapisan anu leyur kalayan pangleyur, sahingga supados tetep ngan jaringan nikel.

Prosésna ngan saukur akalna. Masalahna nyaéta prosés manufaktur kawilang pajeulit sareng ngan ngahasilkeun jumlah kai ukuranana leutik.

Anu pangalusna tina kai sareng logam

Dina waktu anu sarua padet sareng ultralight, kai logam ngagabungkeun saé anu pangalusna kai sareng logam. Tapi éta sanés seueur, sabab sabab saurna panalungtik James Pikul, ieu bahan inovatif ogé miboga struktur sélulér tina kai.

"Bahan sélulér porous. Upami anjeun ningali kana sisikian kai, éta nu katingali ku: kandel, potongan anu padet anu dirancang pikeun nahan struktur kasebut, sareng potongan potongan dirancang pikeun ngarojong fungsi biologis, sapertos ngiringan sareng sél. "

Poténsi bahan sapertos kitu ngan saukur pisan, boh pikeun pembuatan smartphone atawa mobil. Lmuwan ngan pikeun bisa ngahasilkeun kai logam ukuranana cap, ayeuna-tetep, tapi masih kénéh dianggo kana jalan pikeun nyampurnakeun prosés produksi sangkan bisa ngahasilkeun leuwih.










Artikel ieu mimiti mecenghul di http://www.fredzone.org/des-scientifiques-ont-reussi-a-creer-du-bois-metallique-151