Perancis: seuneu badag dina Notre-Dame de Paris

Seuneu nu ravaged kami Lady of Paris, Senén 15 April geus nyebarkeun ti hateup katedral teh.
© AP Poto / Lori Hinant
L & # 039 blaze ravaging kami Lady of Paris, Senén 15 April 039 s & #; sumebar ti hateup nu katedral & amp ;. Nbsp;
Hateup tina Notre-Dame de Paris dina seuneu Atang.

Hiji seuneu peupeus kaluar lila saméméh Senén 19h00 di loteng of katedral teh. Nurutkeun kana Paris Prefecture, seuneu ieu dipikaresep dicandak ka mana karya restorasi éta dijalankeun.

Hiji seuneu peupeus kaluar telat Senén soré, teu lila saméméh 19h00 di Notre Dame di Paris. Numutkeun gambar munggaran sadia, seuneu dimimitian di loteng aya dina dasar nu panah nu overcomes nu transept of katedral teh. Manehna tungtungna rubuh.

video study

Cedric Herpson🌏🇪🇺????????@herpsonc

kapaksa Pr. Emmanuel Macron mun nunda ucapan-Na.

jalma 268 anu talking about this

booming di muncak dina 93 méter, diwangun ti 500 250 ton kai sarta ton kalungguhan. Ieu diwangun deui ku Viollet-le-Duc dina abad ke. Manéhna keur dipugar.

© AFP

Minggu kamari, genep belas arca anu nyirorot dihapus pikeun bengkel dipercayakeun ka maké bango badag.

restorasi ieu "bersejarah" héjo arca verdigris mangrupakeun bagéan tina proyék renovasi tina spire of Notre Dame. Pikeun sapuluh jam hiji bango tinggi 100 méter kaluar hiji-hiji nu arca tambaga genep belas - Isa jeung dua belas rasul ti opat simbol tina evangelists - nu ngurilingan spire of katedral teh. tinggi unggal ukur 3 méter sarta weighs teu kurang ti 250 kilo. Pikeun mempermudah transportasi, nu patung anu decapitated na ngagantung tina bango teh ku dasar beuheung.

Hateup katedral teh, teuing, diréduksi jadi ashes. Pigura ek, diwangun dina abad ka-twelfth, ieu disebut "leuweung" sabab tina multitude tina balok anu diwangun. Unggal beam datang ti aci béda. Diménsi pigura ieu impressive: leuwih 100 m 13 lila lega m di 40 m nave di pameuntasan na 10 m luhur.

Kerangka ti Notre-Dame de Paris ravaged ieu 15 April ku seuneu.

Kerangka ti Notre-Dame de Paris ravaged ieu 15 April ku seuneu.
© kami Lady of Paris

Présidén Perancis anu dilongok adegan, kasaksian saméméhna sedih di tweet hiji:

Emmanuel Macron

@EmmanuelMacron

Notre Dame de Paris dina seuneu. Emosi hiji sakabéh bangsa. Panginten pikeun sakabéh Katolik jeung sakabeh Perancis. Kawas sakabeh compatriots urang, Kami sedih ningali wengi ngaduruk eta bagian urang.

jalma 42.7K anu talking about this

huluna séjén tina kaayaan ogé dikedalkeun emosi maranéhanana nyanghareupan seuneu badag yén tugu paling dilongok Éropa urang. Ngeunaan 13 juta didatangan ku wisatawan kami Lady of Paris unggal taun.