Siki waluh - Alus di ngurangan kolesterol jahat tur ningkatkeun kaséhatan ati jeung haté

Waluh téh sayur pisan mangpaat nu sanajan dipaké dina program dahareun jeung diet anak. Salian daging, siki buah nu loba dipaké pikeun ngolah lamun maranéhna téh garing.

Siki waluh ngandung minyak lemak, asam organik, vitamin B jeung C, asam amino na carotenes. Tuang ngeunaan 150 siki nyadiakeun protéin nu dipikabutuh, vitamin K, magnésium, fosfor, beusi, tambaga jeung séng pikeun awak manusa. Gemblengna, siki waluh téh gudang vitamin sarta elemen mangpaatna.

Ieu sipat unik ngawenangkeun dipakéna siki waluh pikeun ngaronjatkeun gawé jantung sarta malah ngubaran prostatitis. Éta ogé bisa mantuan anjeun ngalawan kolesterol jahat jeung nurunkeun gula getih anjeun.

Éta téh dianjurkeun pikeun ngaronjatkeun nyerna, ngurangan peradangan jeung ngurangan résiko kangker beuteung, pinareup, lung, prostat sarta titik.

Siki waluh - Alus di ngurangan kolesterol jahat tur ningkatkeun kaséhatan ati jeung hatéLightspring / Shutterstock.com

Anjeun tiasa tuang siki waluh atah atawa masak. Tambahkeun ka salads, yogurt, pastries atanapi tuang aranjeunna nyalira salaku jajan. Sampel masakan kalayan siki waluh:

  • nambahkeun salad méré rasa garing;
  • di sarapan, campur kalawan kacang, dicincang buah garing sarta yogurt;
  • nempatkeun dina oven jeung minyak zaitun jeung cumin;
  • grind siki di Blénder pikeun ménta mentega (lamun maranéhna pisan garing, nambah cai saeutik).

Siki waluh tiasa pisan mangpaatna pikeun awak lamun kaasup aranjeunna di anjeun diit. Anjeun pasti bakal aya bewara hiji pamutahiran dina kaséhatan anjeun sarta kaayaan umum Anjeun.


artikel ieu disadiakeun pikeun tujuan informasi wungkul. Ulah timer medicate na, naon masalahna, jigana konsultasi a panyadia kaséhatan Certified saméméh ngagunakeun informasi dibere dina artikel ieu. The redaksi Board teu ngajamin hasil na teu jawab tatu atanapi konsékuansi séjén hasilna tina pamakéan dina informasi disadiakeun dina artikel ieu.

Artikel ieu mimiti mucunghul FABIOSA.FR