perang dagang: EU negotiate jeung Amérika Serikat, sanajan panolakan Perancis

Nagara Uni Éropa sapuk dina Senén mun muka hungkul jeung Amérika Serikat ulah perang dagang jeung Washington, sanajan panolakan ti Paris ditampilkeun negotiate ku climatosceptique pasangan.

The Anggota Amérika tinaUni Éropa masihan Senén 15 April, perjangjian final maranéhna pikeun bubuka hungkul dagang jeung Amérika Serikat, sanajan oposisi Perancis pikeun prakarsa ieu.

pamaréntah Éropa geus milih overwhelmingly di ni'mat amanat Negotiating diusulkeun ku Komisi Éropa. Ngan Perancis geus milih ngalawan, bari Bélgia abstained.

The Komisaris Trade Cecilia Malmström, Ieu wareg mun bisa ngahontal hiji perjangjian jeung Washington nyanghareupan ahir amanat Présidén Komisi Éropa, Jean-Claude Juncker, 31 Oktober.

Amérika Sarikat mangrupa mitra dagang kahiji Uni Éropa sarta sabalikna. Dagang antara dua éntitas ngagambarkeun 30% perdagangan dunya.

Mempermudah tugas perusahaan

KPK, nu koordinat kawijakan komersial ti Dua puluh Dalapan, hayang ngamimitian hungkul jeung administrasi Trump ku mandat dual: meunang tariffs handap dina barang industri, sarta mempermudah tugas perusahaan anu kedah demonstrate yén maranéhna produk minuhan standar Éropa atawa AS.

>> Tingali: Donald Trump nyebutkeun perang dagang jeung Éropah

Emmanuel Macron kungsi dituduhkeun, di Summit Éropa ngayakeun Rebo di Brussel yén Paris bakal ingkar bubuka hungkul ieu, citing nu meres ku Donald Trump jeung kaputusan pikeun mundur Amérika Serikat ngeunaan perjangjian Paris dina iklim.

Perancis bakal sahenteuna mudahan yén zat jadi disebut sanggeus pamilu Éropa dina Méi tapi teu tiasa formal ngalawan eta, bubuka hungkul dagang teu merlukeun unanimity of Dua puluh Dalapan, sabab ' dina kasus kalawan prosedur Éropa lianna.

Trump ngancam nambahan tariffs

Numutkeun diplomat, anuAllemagne dipencet mun jeung kabalikan tina hungkul keur mimiti nyobaan nempatkeun carmakers na jauh ti tariffs luhur di Amérika Serikat, kaasup Donald Trump geus sababaraha kali ngangkat kamungkinan.

kumaha oge KPU geus assured yén Aisyah teu bakal ngabahas tariffs na halangan dagang sejenna dina tatanén, hiji bandéra beureum pikeun Perancis jeung nagara Éropa lianna tapi sarat ngeunaan administrasi Trump ngalakukeunana salajengna buka nepi pasar Uni Éropa pikeun produksi na.

Sengketa leuwih Airbus sarta Boeing subsidi

Amérika Sarikat jeung Uni Éropa geus sajajar dimimitian olahan keur sengketa maranéhanana leuwih subsidi keur Airbus sarta Boeing.

Présidén AS nyarios Washington bakal maksakeun tariffs on 11 miliar (9,8 milyar) produk Éropa.

Komisi Éropa geus direspon ku teken nepi daptar produk diimpor ti Amérika Serikat, totaling 20 milyar euro, nu bisa struck ku tariffs tinggi, nurutkeun sumber Éropa.

Artikel Sumber: https://www.france24.com/fr/20190415-feu-vert-ue-negociations-commerciales-etats-unis