COBAC ieu Nyiapkeun pikeun ngatur sagala kagiatan satuluyna dina duit éléktronik


(Investasi dina Kamerun) - Dua teks anyar ayeuna keur disiapkeun ku Komisi Perbankan Afrika Tengah (COBAC), mun pelengkap dina aya pangaturan, émisi jeung kagiatan pembayaran duit éléktronik. Salah sahiji naskah nyaéta pikeun ngeset standar prudential anu bakal dilarapkeun ka lembaga mayar.

Mobile duit dina ramping up, nempo nyieun rupa-rupa palaku non-bank, anu kagiatanana téh nyandak deposit atawa ngameunangkeun withdrawals tunai ti ponsel. Lamun ieu geus nyumbang ka sumebarna duit mobile, éta Tapi tetep résiko laten yén regulator perbankan hayang CEMAC antisipasi.

jaminan

Kalawan draft Perda ieu prudential, urang kedah nyangka ayeuna yén nagara éta bakal nyandak immobilize jumlah nu tangtu duit salaku jaminan dana sorangan nedunan aktivitas ieu. Memang aya resiko. Hiji situasi anu bangkrut atawa misappropriation bisa nyorong institusi sapertos hiji teu ngahargaan kawajiban mayar na. A skenario nu bakal ngahukum duanana depositors yén issuers duit éléktronik.

résiko Ieu ogé lumaku pikeun panyadia ladenan pembayaran lian ti lembaga pamayaran, mimitian ti PKS jeung individu dina neighborhoods. Dina titik kadua ieu, teuing, téks nu keur disiapkeun, mun ngatur variétas of approvals sarta parobahan katetepan.

redistributions kartu

Teks anyar bisa reshuffle kartu di industri, kaasup duit mobile geus dirusak Uni Express jeung Express Exchange, klasik mindahkeun operator duit Kamerun. kawajiban ka boga modal buffers nutupan resiko poténsi, bisa ngaluarkeun loba jalma anu nawiskeun jasa ieu sareng reposition pamingpin fallen, utamana jeung bubuka forthcoming of interoperability di Subregion nu.

A laporan panganyarna ti BEAC, volume duit sirkulasi dina rekening duit mobile, henteu acan disbursed, ngahontal 125,7 miliar FCFA mun 2018 tungtung, tilu kali beredar 2016 tungtung na. Ogé, jumlah pamaké aktif tina jasa duit éléktronik ngahontal 6,7 juta. Tungtungna, nilai transaksi duit éléktronik nepi ka 8300 miliar FCFA 7 2016 kali jumlah.

Idriss Linge

Maca deui IEUH