DRC: Pencét review Kinshasa ieu Senén April 15 2019 - Afrika

- Sababaraha koran diterbitkeun isuk ieu Kinshasa leuwih difokuskeun kana kaayaan kaamanan di Lubumbashi na Goma. Pikeun nyirian involvement anak, kapala nagara, Félix Tshisekedi mutuskeun nyieun surat pindah ti dua kota ieu.

Potensi anu evokes kerawanan di Lubumbashi na Goma, sakumaha A na "Félix Tshisekedi di firefighter". Koran ti Kongo Tengah Avenue nunjukkeun yén Lubumbashi, ibukota propinsi Haut-Katanga na Goma, ibukota North Kivu, kerawanan di ayun pinuh. warga Congolese damai téh tiwas di paling total indifference. Pikeun nyirian involvement anak, kapala nagara, Félix Tshisekedi mutuskeun sangkan perjalanan duanana kota kalawan leungeun-Na nu baton karapihan.

Dina Lubumbashi, manéhna ngayakeun Sabtu panungtungan, pasamoan Déwan Pertahanan Agung, dibarengan ku lengkah urgent mulangkeun tenang di ibukota tambaga. Jeung tekad anu sarua, anjeunna landed Minggu di Goma, North Kivu, koran nu dilaporkeun.

judulna hareup dina gilirannana: "Lubumbashi Kasumbalesa Goma na Beni, Tshisekedi tackle kerawanan". The batur sapagawean tulisan, Pertahanan punjul Déwan nu patepung dina Sabtu di Lubumbashi, mutuskeun jalan ngaleupaskeun sagala detachment sahiji pulisi, tentara jeung elemen Republik hansip di guarding sarta pertambangan pausahaan sapanjang Téritori nasional.

Dina wates Kasumbalesa masangkeun informasi ka koran, di ahir sési karya yén kapala eksekutif nasional kedah mibanda pamingpin jasa utama aub dina menata pos wates sual, garing, parentah jelas anu dibikeun ka balikkeun urutan ka adat gerbang kadua nagara sanggeus port of Matadi.

Afrika warta ogé catetan anu Lubumbashi, Tshisekedi tackle kerawanan. The tri-mingguan wrote yén Déwan Pertahanan Agung nyieun kaputusan Sabtu 13 April nepi ka Lubumbashi sanggeus pasamoan na chaired ku Presiden Republik Felix Antoine Tshisekedi. Alesan: eta ieu dipigawé shouting deficit asah Pananjung ti Polda enlisted lalaki jeung tentara tos ka detachment dina guarding jeung pausahaan pertambangan, jeung logistik cukup, dina pintonan laporan dibere ku Kur'an Jenderal Angkatan pakarang tina DR Kongo dina situasi kaamanan kota Lubumbashi na sakuliling na. Numutkeun Brother, dina Lubumbashi, kapala nagara, geus nyieun kontak jeung pasukan anu dirojong ukuran dicokot ku pituah Pertahanan saméméh ngalayang ka Goma di North Kivu.

AS Samentara éta forum DES ngawengku pemilihan tina gubernur jeung wakil gubernur tina Sankuru kiwari, Déwan Nagara jeung Déwan punjul ti Magistracy dibagi. Koran, dumasar informasi ditampi kamari di drafting maranéhanana, Pemilihan Tengah direlokasi tempat ngalakonan sora. Ieu bakal butuh tempat leuwih markas di Propinsi Majelis Sankuru. Rada, nu sekretariat eksekutif propinsi INEC mun Lusambo. robah ieu tempat polling ieu ngamotivasi ku alesan kaamanan, ngabuktoskeun kana sumber deukeut jeung CENI.

Sanajan kitu, informasi ngeunaan tabloid nu, Déwan Nagara jeung Yudisial Déwan Agung anu sacara harfiah dibagi. Duanana struktur écharpent dina candidacy of Joseph Mukumadi, batal ku Pangadilan sahiji daya tarik pikeun Lusambo standar kawarganagaraan Congolese tapi disatujuan ku Déwan Nagara.

poean ogé speaks dina kadali teknis, diturutan angkutan, vignette, jeung tetep dua-bulan dibérékeun ka motorists Kinshasa. pengumuman ieu dijieun dina Minggu 14 April ku swasta Radio Top Kongo FM, dicokot ku Forum des Salaku. The Kinshasa bisa kaluar isuk ieu karapihan. recovery kapaksa of sertipikat MOT ngumumkeun Salasa panungtungan ieu ditunda sarta tetep dua-bulan ieu dibérékeun ka motorists.

Gisele Mbuyi / MMC


(GM / Sumuhun)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo