Smail Chergui: "Geus waktuna pikeun Ngajempékeun pakarang di Afrika Tengah"

A tripartite misi Afrika Uni, PBB sarta Uni Éropa anjog Minggu di Afrika Tengah di mana baé bakal cicing salila 4 poé.

Ieu boga tujuan pikeun nyumbang kana palaksanaan gancang tur éféktif tina kawijakan perjangjian karapihan sarta rekonsiliasi ditandatanganan dina Pébruari 6 di Bangui antara Pamaréntah Tengah sarta grup pakarang 14.

rombongan diwangun tina Komisaris pikeun Peace na Kaamanan Uni Afrika, Smail Chergui, Sekretaris Jéndral sahiji operasi peacekeeping PBB, Jean-Pierre Lacroix, Diréktur Afrika jeung Uni Éropa, Koen Vervaeke.

Baca ogé: The pengunduran diri ti Perdana Mentri mobil diperlukeun

Nurutkeun kana Komisaris pikeun Peace na Kaamanan tina AU, éta mimitina bakal ngingetan rupa pihak dina commitments dijieunna di Signing tina perjangjian karapihan.

"Waktu geus datang ka Ngajempékeun nu pakarang sarta ieu manglaku ka sarerea," ceuk Chergui.

Sedengkeun pikeun Jean-Pierre Lacroix, anjeunna emphasized nu mobilisasi aktor béda dina prosés karapihan minuhan tantangan karapihan sustainable: "Dinten, aya jandela tina kasempetan yén éta téh penting mah hayu nutup sabab bakal reopen bisa jadi teu pas, "cenahna.

Baca ogé: Leungeun embargo renewed dina mobil

Rebo 17 April, sakabeh mitra moal papanggih di Bangui salaku bagian tina rapat kadua Grup Rojongan Internasional (ISG) dina mobil.

rapat dimaksudkeun pikeun nguatkeun rojongan masarakat internasional dina konsolidasi tina perjangjian karapihan ditandatanganan ku mobil.

Artikel Sumber: https://www.bbc.com/afrique/region-47931214