Sodoma ": peujit jelas Vatikan.

"Sodoma", atawa Rahasia kulawarga Vatikan

© iStock
© iStock

Kami geus maca jalan tina Frédéric Martel. Vonis: kritik, tapi mangpaatna.

Balik adul, Garéja Katolik teu a tetempoan geulis. Dina 630 Kaca searched Sodoma nyebutkeun panalungtikan opat taun (tanggungan) ka Vatikan na di tilu puluh nagara. Wartawan di Perancis Budaya, geus dicatet pikeun nguji ambisius salaku Lemes Power, panulis indit papanggih loba imam, uskup na cardinals. Dina ahir lalampahan ieu dina nyali poék jeung istana of skandal anu, Frédéric Martel nyebutkeun lembaga Katolik "Salah sahiji komunitas homo panggedena di dunya." Dirina homo dirina minangka detached tina iman, anjeunna intends kana ngalaan kakuasaan hypocrisy ti seminar ka luhur lembaga urang. "Homophobia" mindeng dikedalkeun téh layar a "Homoseksualitas" balik atawa latihan.

Ngaliwatan ucapan dibikeun ku prelate ngalawan homoseksualitas bakal virulent tambah pasti bakal kasempetan nu baé nu jadi katarik alatan slays. rusiah kulawarga ieu bakal mertahankeun korupsi jeung piara impunity keur nyiksa seksual. Ayana jaringan, atawa rada, sakumaha Martel ngomong, a "Rhizome" bakal jadi faktor konci ngartos naha lembaga kasebut jadi teuas tarung ngalawan korupsi jeung nyiksa seksual. Dasarna, dulur ngajaga rusiah hanjelu tina lianna pikeun ngawétkeun sinecures na atawa kabiasaan saeutik. penalaran anu mangrupa disturbing, tapi inserts beam téh kuat.

Ieu jarang nu konduktor panalungtikan di tingkat ieu sareng kitu konsistén.

Mindeng galak tur mawa hinaan, brilliantly dipingpin, carita nyokot kami kana bunderan kakuatan ecclesiastical. Éta, éta kudu ngomong mindeng "nyangkut". Ieu jarang nu konduktor panalungtikan di tingkat ieu sareng kitu konsistén. Buku sanes a lawon gosip basajan. Ieu buku serius, nu kudu dibaca serius. nyeratna sigana gaduh tabel sarta imah buka di Vatikan, acan dianggap lembaga hermetic. Tangtu bae, Martel teu kahiji mun niatna nyawad bathil jeung korupsi di Garéja.

Pasti, loba kamajuan na henteu, mastikeun diomongkeun, wahyu, contona dina ngarojong diktator Pinochet. Jeung nu lianna, utamana di Perancis, saw stenciled, pernyataan ideologi atawa insinuations. Gambar anjeunna cét teu risiko ikhlas Katolik kirang destabilizing, anu mibanda gambar séjén atanapi pangalaman sejen tina Garéja. Martel evokes a "Ring korupsi" sabudeureun John Paul II. Pikeun iber yén urang teu kudu boga canonize eta (ogé) paus hébat tanpa porsi blacks rékaman tina pontificate na, abdi teu reuwas, tapi overwhelmed.

Leuwih masalah, klaim panulis urang téh hésé refute sabab unverifiable.

Tapi ieu panalungtikan geus merta geus dipigawé kalawan daya finansial signifikan tiasa pamundut. Panulis atanapi penerbit geus katempo pas keur ngawengku hiji daptar impressive sahiji ahli hukum di ahir téks bisa intimidating. Nu mungkin teu ajak ujian kritis ... More masalah, klaim panulis urang téh hésé refute sabab unverifiable. Sababaraha, sabab teori pribadi - pendapat, sanajan hammered komo fashionable, ulah démo. Salajengna, sabab tayangan ieu dumasar kana kolusi, katingal a, sikep nu escapes. Deductions atanapi deductions, kayaning "Bishop Smith éta babaturan kalawan Msgr. Durand Durand maca jeung nu nulis Bishop Dubois Katolik, anu éta cicingeun homo tapi teu nganggap, kituna Bishop Smith kaayaan homo ".

Henteuna rujukan nyaéta masalah, Dibikeun patok luhur, kakuatan dalil jeung mesin komunikasi anu brings buku. Urang ngarti pilihan nu lamun sumber a aya dina antrian atanapi lamun jalma hirup anu merhatikeun, sahanteuna lamun nyeratna evokes hiji buku atawa dokumen, tanpa méré hidayah jelas tur tanpa tanda petik. Kadangkala kacida langkung dina nada Da vinci code nu ngalaporkeun.

Ngurangan kabiasaan manusa kana kahayang seksual maranéhanana - ditepikeun, puas, repressed atanapi sublimated - nyaeta simplistic.

Kanyataan yén pangarang ngajadikeun tina masalah homo katerangan ampir unik tina masalah Garéja nu nyaeta debatable. "Mun hijina alat Anjeun gaduh nya palu, anjeun tingali unggal masalah sakumaha kuku a" nyebutkeun ka mana. Pasti di peradaban wholes (Yunani, Jepang, Tibét, pesenan agama, tentara, sakola ...), lalaki ti masyarakat dumasar kana taqwa éta kondusif pikeun ngembangkeun hubungan homoseks atawa "inisiasi" tina nonoman . Tapi ngurangan kabiasaan manusa kana kahayang seksual maranéhanana - ditepikeun, puas, repressed atanapi sublimated - nyaeta simplistic.

Témbongkeun of homoseksualitas madhab lajeng bisa ngahurungkeun kana hiji obsesi. Martel nyebutkeun, sarta denunciation Kristen "Timer referential" Francois bakal janten "Codeword" keur "Insinuating homoseksualitas" sami pikeun "Téologi narcissism" Ieu pikaseurieun. Lamun urang mopohokeun for jurus saha nyeratna, urang bisa ngajak homophobia, sakumaha Rumusna na nu parna, sistematis jeung monocausal. Aranjeunna gabung komo, moal tanpa paradox, pamadegan nu lawan paling reactionary tina paus ayeuna.

Ieu kritis, penting, ulah ngeureunan kanyataan yén Sodoma Landmark na nyaeta mangpaatna.

Kadangkala kacida di siap-to-pikir: "Jutaan satia jauh ti Garéja kusabab bédana na kalawan Zeitgeist anu. " Kadangkala dugaan panulis urang ngancurkeun unggal lianna. Joseph Ratzinger? Martel misses stature intelektual, manéhna nilik salaku "Effeminate" sarta denounces dirina "Perversion" sadist "Grand Inquisitor" tapi oge mengakui yen paus ieu teh korban a "Veritable média Crucifixion jeung aktivis." Bertone, anu panangan katuhu Benedict XVI sami? "Anjeunna nilik conspiracies madhab, machinations, cabals" exclaims nyeratna, sakabeh buku hayang ningali conspiracies madhab, machinations na intrigues. Ieu kritis, penting, ulah ngeureunan kanyataan yén Sodoma Landmark na nyaeta mangpaatna.

ON sumber topik ieu: http://www.lavie.fr/religion/catholicisme/sodoma-ou-les-secrets-de-famille-du-vatican-19-02-2019-96477_16.php