"Allah teu nyaho eta saha urang saeutik saeutik urang terang yén pamingpin lianna henteu sampurna"

Dina édisi na April 15 2019, anu sapopoé Hamann Poé Mana masihan lantai ka Wakil Présidén tina Gerakan Wanita urang Eksekutif pikeun Rebirth of Kamerun.

Michele Ndoki (c) Hak PAKUSARAKAN

Dina campur na di kolom koran ieu, pengacara di Kamerun Bar disebutna on Cameroonians mun gabung voices maranéhna pikeun maranéhanana anu nungtut sékrési dipenjara pamingpin jeung aktivis MRC.

Pikeun ngawitan qur'an na, Michele indit Ndoki digambarkeun dina literatur postcolonial. Hiji karya Mongo Beti dijudulan, teuing panonpoe maéhan cinta : «Jalma nu diktator ti pihak nu nyaho ngan hiji basa, anu blows. Truncheons kénéh umum disebarkeun pandang bulu, tangtu nembak atawa pestol dipecat preferably dina rentang nutup atanapi di tumpukan, stroke Jarnac rupa, grup husus manusa adat nu wani teu cuk. Sedengkeun pikeun pamingpin oposisi sipatna Masters of indignation rhetorical na denunciation, virtuosos leres kanggo saha euweuh majas boga rusiah. rants ngalawan pakarang, flourishes rhetorical ngalawan kuburan dandelions kembang jeung lianna aya dina kanyataan konflik langgeng ti pot earthen ngalawan pot beusi". Manehna CITES, saméméh wondering

«Bari urang lalajo, jeung campuran sedih jeung dengki teu nyegah kabagjaan ikhlas yén adina bangsa, Algerians na Sunda anu ditulis sajarah, patarosan nagging kami, siksaan kami, naon gaduh kami kituna gagal?".

Numutkeun nya, "Allah sareng jalma anu nyaho kami saeutik saeutik urang terang yén pamingpin lianna henteu sampurna: urang boga egos oversized na teuing mindeng ragu jeung bangga buta kami. Tapi, léngkah nu dipingpin kami di dieu, tur di spite Sunan Gunung Djati 147 ampir polos (babaturan, pengikut, ngarojong, tapi ogé passers-ku, utamana puteran), léngkah kasebut dipandu ku kahayang ikhlas kana hadé, leuwih pikeun nu rahayu Land urang bogoh".

The aktivis MRC teu kalah ka dicatet yén perang maranéhanana nyaéta sangkan Kamerun, nagara pantes "Urang bogoh ka hiji cinta anu embraces paling hina barudak na, daging urang, getih urang. Leungit, éta kuat ti kami, kami kudu palu: urang neruskeun disebutkeun yen ieu teu kudu diterangkeun urang Kamerun kami pantas: Yen Ekombo'a mwaye wa Ndutu e titi No.nagara ieu Lampu, dimana sangsara teu aya".

Maranéhanana ditéwak, manéhna CITES kasus Roger, datang ka ngarobah bohlam di Albert Dzongang ieu Januari 28 2019, anu teu bisa balik sanggeus sanggeus dilayanan tujuanana sabab imah ieu dikurilingan ku klien na.

"Roger teu sami saprak; manéhna indit ti tukang listrik, nikah jeung nyobian pindah ka hareup tanpa teuing kasulitan dina kahirupan, mun nyangka na dituduh mumusuhan ngalawan nagara, insurrection, pemberontakan, jsb Anjeunna anu kungsi junun jadi lalaki menak, paruk earning hirupna jeung nu tina tanggungan na, ayeuna kedah ngandelkeun generosity of strangers keur dahareun. Anjeunna dilaksanakeun dina Kondengui sababaraha ratus kilometer ti kulawargana".

Roger henteu nyalira, Aya ogé 150 compatriots trapped pikeun leuwih dua bulan Kondengui panjara sentral anu geus dipigawé nanaon. "Aranjeunna korban, sanes diktator jeung pagawé, tapi passivity urang. Anjeun kudu nyieun eureun. Méméh madness, paranoia na cowardice kami geus sagala immersed dina throes tina perang, hayu caang. Tangtu wengi kénéh moal tungtungna masihan jalan ka panonpoé, tapi kumaha carana ngarasakeun eta, sanajan, Anak kuring ti Bumi, anjeun stubbornly cuti jandéla anjeun ditutup? Luar meureun aya bahaya, tapi di luar téh dimana urang manggihan hirup"Manéhna nyebutkeun.

Nguap Hatch bangsa dimurnikeun sarta ngaharepkeun speaker na ambisi laudable. Kasampurnaan henteu di dunya ieu, tapi nu alus jeung Geulis, enya. Aranjeunna ngaliwatan mulang ka kulawarga maranéhanana korban tina 150 diktator.

Pikeun ngahontal ieu, urang kudu meta jeung panggero Cameroonians à Peta. "Anjeun bakal nyieun bédana pikeun aranjeunna, pikeun kami, keur anjeun. Ngan gabung sora anjeun pikeun maranéhanana nelepon pikeun release maranéhanana. Nelepon pikeun release maranéhanana ka diktator jeung pagawé-Na, hakim saméméh saha maranéhna kudu muncul di JPU anu kudu manggihan grounds gugat. Hayu urang bawa di nu caang, tingal aranjeunna ngarep"Nyebutkeun pangacara

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/actu/politique/1107369-michele-ndoki-dieu-et-ceux-qui-nous-connaissent-un-tant-soit-peu-savent-que-nous-autres-leaders-ne-sommes-pas-parfaits