Bisi KAMTO Mauritius: Uni Afrika tungtungna ngarecah tiiseun teh.

Kamerun :: KAMTO ditahan AND komisi Afrika lianna ngarecah tiiseun :: Kamerun

conto ieu The Afrika Uni requests Pamarentah keur ngalaksanakeun investigations teu kaditu teu kadieu kana sagala pelanggaran HAM.

"The Komisi Afrika on Hak Asasi Manusa jeung bangsa niatna condemns pamakéan kaleuleuwihan gaya ku pasukan kaamanan jeung ngamangpaatkeun gaya nepi ka tiwasna ngalawan demonstran jeung sipil teu mawa pakarang. Éta ogé pisan prihatin ngeunaan deterioration bertahap of kohési sosial di Kamerun dina latar incentive of hatred étnis jeung kekerasan antar-tribal ".

posisi ieu dikandung dina siaran pers ditandatanganan dina Maret 6 2019 ku conto ieu Uni Afrika husus dina HAM. panitia ieu responds mun arrests panganyarna na detentions ngeunaan 200 anggota Gerak keur revival of Kamerun (mrc), Mangsa Maret dikelompokeun kana Januari 26 2019 sababaraha kota Kamerun. Maranéhanana ditéwak dianggap jawab fakta gathering, pemberontakan di grup mumusuhan ka nagara, insurgent na disturbing urutan publik, saméméh remand maranéhanana ka panjara sentral jeung utama ti Kondengui.

Nyanghareupan realitas degradasi "kontinyu" dina kaayaan sosio-politik di Kamerun, KPK Afrika on Hak Asasi Manusa jeung bangsa recalled penguasa Cameroonian kudu hormat Piagam Afrika tina bangsa, nu jaminan hak pikeun ilubiung nu governance nagara maranéhanana. Pers release ditandatanganan ku Komisaris tina kaayaan di HAM di Kamerun, menta penguasa Cameroonian ka refrain tina sagala pamakéan disproportionate gaya ngalawan demonstran. "The requests Komisi pikeun mastikeun bener ka sidang adil saméméh pangadilan hukum umum ka sadaya jalma ditewak ku ngecas aranjeunna formal atanapi sejenna ngaleupaskeun aranjeunna tanpa syarat nanaon. Manehna dipenta pikeun dianggo pikeun stabilitas nagara pikeun enjoyment éféktif hak ku sadayana Cameroonians. "Ieu pertama kalina hiji conto tina Uni Afrika megatkeun kana iklim sosio-pulitik Kamerun saprak Pemilu Présidén panungtungan. Dina surat anu ditandatanganan Maret panungtungan di panjara utama Kondengui Kamto Maurice jeung sasama tahanan na ceuk éta tahanan pulitik.

Éta ogé ngritik tiiseun tinaUni Afrika nungkulan "meta palanggaran HAM ku otoritas, wewenang, administrasi tur pulisi perpetrated on militan Mrc". The kaluaran Komisi Afrika on Hak Asasi Manusa jeung bangsa kieu nu di Uni Éropa, anu nungtut Maret panungtungan sékrési sakabeh jalma ditewak dina kaayaan acara Januari 26, anu Tujuan ieu nyawad ka Panwaslu ditahan-up, kaayaan ditarikna dina Kamerun jeung bisa 2019 nu stagnation tina krisis di North-kulon jeung Selatan-kulon.


Pencét release ngeunaan arrests panganyarna na detentions ngeunaan 200 anggota pihak oposisi nuturkeun demonstrasi Januari 26 2019

Komisi Afrika on Asasi Manusa jeung Hak bangsa '(Komisi) ieu di handap kalawan dipikaresep évolusi kaayaan HAM di Cameroun, Propinsi Partéi kana Piagam Afrika on Asasi Manusa jeung Hak bangsa '(Piagam) jeung geus deeply prihatin ngeunaan arrests panganyarna na detentions of leuwih anggota 200 sahiji pihak oposisi nuturkeun demonstrasi Januari 26 2019.

Komisi ieu informed nu nuturkeun acara ka panggero ti pamimpin oposisi utama Maurice Kamto, calon keur Pemilu Présidén tangtangan hasil Pemilu Présidén Oktober 2018 dijieun ku Déwan konstitusional sarta nyawad pelanggaran HAM lumangsung di Kamerun jeung utamana di wewengkon nu kaler jeung Kulon, kitu ogé korupsi nyebar

Salila démo on January 26 2019, nu ieu ditandaan ku represi pulisi kaleuleuwihan, hirup amunisi anu dipecat ku elemen ti pasukan pulisi, ninggalkeun loba tatu. crackdown ieu dituturkeun ku ditewak sarta ditahan di leuwih ti 200 anggota pihak oposisi Cameroonian di kota utama. Cam er.be The Komisi ieu informed tina ditewak inohong utama pihak oposisi nu, Mr. Maurice Kamto, dianggap salaku palaku "assembly", "group di pemberontakan," "mumusuhan nu motherland "," insurrection "," urutan publik disturbing ", tina" pakaitna kriminal "," incitement mun pemberontakan "jeung" complicity ". Ieu geus lolobana geus dicekel di kandangan periode 6 bulan ku Yaoundé Militér tribunal tanggal Pébruari 12 2019.

Komisi niatna condemns pamakéan kaleuleuwihan gaya ku pasukan kaamanan jeung ngamangpaatkeun gaya nepi ka tiwasna ngalawan demonstran jeung sipil teu mawa pakarang. Komisi sabagian prihatin di laporan qu'encourent kaayaan mun siksaan jalma ditewak kaasup pamingpin partai politik. Éta ogé pisan prihatin ngeunaan deterioration bertahap of kohési sosial di Kamerun dina latar incentive of hatred étnis jeung kekerasan antar-tribal.

Komisi deplores nu deterioration terus tina situasi sosio-politik di nagara éta, sarta reminds penguasa Cameroonian yén Piagam Afrika on Asasi Manusa jeung Hak bangsa ', dijamin hak ilubiung dina governance nagara maranéhanana ( artikel 13), hormat keur hirup jeung integritas fisik sarta moral (artikel 4), kabebasan assembly jeung démo damai (artikel 11) ogé ka Beulah katuhu kanggo karapihan sarta kaamanan (artikel 23).

Komisi ogé bakal ngelingan yen kaayaan pamakéan gaya na senjata api diatur ku Prinsip Umum No. 21 tina tungtunan jawab dina kapanguruasan urutan ku pajabat jawab penegak hukum di rapat Afrika (Pedoman). ubar Ieu tunduk kana aturan prior dina panerapan nasional di conformity kalawan Umum Aryani No. 3 tina Piagam on hak hirup (Pasal 4) jeung standar régional jeung internasional ngeunaan HAM, lalaki. (21.1.1) jeung tetep hiji ukuran luar biasa (21.1.2).

Sajaba ti éta, General Aryani No. 3 on hak hirup (Pasal 4) susunan kaluar hiji prinsip dasar tina penegak hukum di kerangka hukum jeung nyebutkeun yén "bener keur ngumpul jeung protés nu bagian integral kana démokrasi sarta HAM. Sanajan kekerasan komitmen salila acara ieu, pamilon ngaropéa hak maranéhna pikeun integritas fisik sarta lain hakna jeung gaya teu bisa dipaké iwal di luhur konsisten kalawan prinsip kabutuhan jeung babandingan. Senjata api kedah pernah dipaké saukur keur bubarkeun gathering a ".

KPK nyaéta panggero dina Pamaréntah Républik Kamerun pikeun nerapkeun kawajiban -na pikeun ngajaga jeung ka tungtung ieu nanya ka: * Patikeun hormat jeung nangtayungan hak-hak enshrined dina Piagam Afrika;

  • Mastikeun yén sakabéh Cameroonians tanpa iwal bisa ngarasakeun hak maranéhna salaku prescribed ku Piagam Afrika;
  • Refrain tina sagala pamakéan disproportionate gaya ngalawan demonstran sasuai pinuh ku standar régional jeung internasional kana dipakéna gaya na pakarang nepi ka tiwasna ku pasukan penegak hukum;
  • Mastikeun yén arrests na detentions dilumangsungkeun anu réngsé di patuh kana prinsip ngadegkeun ku Pedoman dina kaayaan ditewak, ditahan sarta remand di Afrika (Pedoman Luanda);
  • Ngalaksanakeun investigations teu kaditu teu kadieu na bebas kana sagala pelanggaran HAM, dina urutan pikeun ngaidentipikasi para palaku jeung mawa éta pikeun kaadilan;
  • Guaranteeing bener ka sidang adil saméméh pangadilan hukum umum ka sadaya jalma ditewak atawa formal ku ngecas lajeng dikaluarkeun tanpa kaayaan naon baé;
  • Dianggo nuju kuatna nagara pikeun enjoyment éféktif hak ku sadayana Cameroonians.

Komisi Afrika tetep nyita ti situasi HAM di Kamerun. Komisaris Remy Ngoy Komisaris Lumbu dina situasi di HAM di Républik Kamerun

Banjul on March 6 2019 Sumber: https://www.camer.be/74251/6:1/cameroun-detention-de-kamto-et-autres-la-commission-africaine-rompt-le-silence-cameroon.html