Aljazair: Ahmed Gaid Salah maréntahkeun léngkah perlindungan sarta warns Umum Toufik - JeuneAfrique.com

ucapan anyar Timbalan Mentri Pertahanan jeung Kepala Staf Angkatan Darat, Jendral Ahmed Gaid Salah, sarta kaputusan jeung tungtunan anyar pikeun nyobaan pikeun megatkeun impasse pulitik geus plunged Aljazair ti pengunduran diri Présidén Bouteflika, aya ngan dua minggu.

Dina ucapan Rebo 16 April sanggeus hiji neng inspeksi ka Region Militér Kaopat (salah sahiji Ouargla di kidul nagara) Ahmed Gaid Salah ngumumkeun yén angkatan nu siap pikeun mantuan lembaga mangsa transisi ieu, nyebutkeun yen "sadayana perspéktif anu kabuka", tapi ngemutan yen solusi pikeun krisis kudu muncul "pas mungkin". Kapala militer, anu ngawengku tahap puseur ti miang tina sirah nagara, ngomong yén "kaayaan teu bisa neruskeun salajengna" na yén "jam geus ticking".


>>> maca - pos-Bouteflika Transisi: Ahmed Gaid Salah jeung tentara, Masters game atawa bangku?


Jutaan Algerians neruskeun demonstrate sakuliah nagara kafir pamaréntah Noureddine Bedoui, Nolak ngakuan legitimasi tina Présidén interim Abdelkader Bensalah, cacique diantawis kepala suku tina sistemSarta ngalawan rencana transisi nu nyadiakeun keur ngayakeun hiji pemilu presiden di 4 Juli. The nolak populér ngalawan sistem malah nyokot bentuk anyar hal nu henteu patuh sipil, anu salajengna complicates krisis. Magistrates nolak pigura kartu keur mere sora nu, Walikota ngalawan jaman harita ngeunaan éta béréndélan Panwaslu jeung organisasi sora, sedengkeun perdana anu dicegah tina mawa kaluar kunjungan sawah.

"Tampikan sadaya bentuk kekerasan"

ucapan Gaid Salah urang sumping jam sanggeus pengumuman tina pengunduran diri ti Presiden Déwan Konstitusi, Tayeb Belaiz, Ogé sasaran ku démonstran. kaputusan nya eta hiji konsési sarta hambalan satuluyna dina pasamoan paménta populér pikeun ngeureunkeun sistem? Biantara ngeunaan Gaid Salah, anu terus-terusan nu "tentara anu komitmen papanggih sagala tungtutan rahayat" sigana balik arah ieu.

"Achieving gol ieu merlukeun sababaraha léngkah merlukeun kesabaran, pamahaman sarta tampikan sadaya bentuk kekerasan, nyebutkeun Gaid Salah. Ku kituna, dina tahap utama materialized, éta bakal pasti dituturkeun ku batur dugi realisasi sadaya tujuan anu dimaksud, jeung tanpa disturbing operasi institusi kaayaan. "

TNI teu mere ampun ka manajemén telenges unsur nu tangtu pulisi salila démo, nu lumangsung Jumaah panungtungan di Algiers

Pikeun kahiji kalina saprak awal demonstrasi massa Jumaah 22 Pébruari, tentara ngumumkeun yén dibikeun "parentah unequivocal ngajaga warga, utamana dina mangsa marches". Ngartos: militér teu ngesahkeun manajemén telenges unsur nu tangtu pulisi salila démo, nu lumangsung Jumaah panungtungan di Algiers, dimana anjeunna dipaké gas cimata dina sababaraha démonstran, kaasup méméh fakultas torowongan.

Kusabab Jumaah, Polda Nasional nyaeta subyek kritik kuat ti publik, anu tersangka Pamaréntah pikeun ngurangan gerakan. Sanajan kitu, warns Ahmed Gaid Salah, tentara diperkirakeun jalma kana "nyingkahan pamakéan kekerasan ngajaga harta publik na pribadi jeung ulah hindering kapentingan warga". Sajaba ti meta kekerasan di ibukota komitmen ku preman di tungtung unggal hambalan, sakabeh acara diayakeun pikeun dua bulan teu ngalaman kekerasan, karuksakan publik atawa cilaka milik pribadi atawa publik .

"Accelerating cara ngagawe yudisial"

Nuluykeun perang salib ngalawan ka "band" nu, nurutkeun manéhna, siphoned kaluar kabeungharan nu nagara, umum nu masih nyimpen tekanan dina pangadilan pikeun expedite bubuka kasus korupsi, stalking duit kotor jeung gajian dibales baraya pangusaha ti bunderan présidén.

Dina biantarana, anjeunna lulugu tentara cenah harepan "yén otoritas yudisial relevan pikeun ngagancangkeun Pace tina ngolah rupa file ngeunaan jalma anu benefited sks unduly kira rébuan milyar, ngabalukarkeun ruksakna Khazanah na squandering nu duit ti rahayat. " Sababaraha pangusaha geus bans kaluaran nagara, ku kituna Presiden Ali Haddad FCE ieu jailed mimiti April keur ditahan curang ti paspor improperly kaala.


>>> maca - Aljazair: Ali Haddad, urut boss ti bos, incommunicado di jail El Harrach


Salah sahiji seratan pangpentingna kaluaran anyar ieu Gaid Salah ieu meureun nu warning panungtungan nu ngajalankeun di Pensiunan Umum Mohamed Mediene, alias Toufik, urut kapala kecerdasan keur dua puluh lima taun. Gaid Salah accuses Toufik nyaéta tina milu dina rapat rusiah "dina bayangan ka conspire sabudeureun tungtutan rahayat jeung ka ngahalangan solusi tina Tentara Nasional Rahayat jeung usulan krisis".

Questioned tanpa keur ngaranna dina pernyataan Departemen Pertahanan 30 Maret Toufik nolak ngeunaan miboga dicokot bagian di pasamoan nu ieu dihadiran ku urut Présidén Zeroual sarta anggota layanan kecerdasan asing. Dikabarkan, salila janjian ieu, anjeunna utamana diusulkeun, luyu jeung Said BouteflikaPikeun korsi pangawasa transisi nasional. Dina surat-Na dina Salasa, Ahmed Gaid Salah Toufik jelas ngancam ka Resort ka teguh ukuran légal "lamun eta persists dina lampah na."

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique