Bank: hasilna rada luhur pikeun BGFIBank, sanajan krisis governance - JeuneAfrique.com

Sanaos khasilan bank perbankan bersih, inohong-indikator kelén bank pan-Afrika na parantosan singketan dina tungtung taun kaula katukang, saatos sataun anu ningal bank nyanghareupan krisis jero ngeunaan pamaréntahan.

BGFIBank indikator digolongkeun kanaékan rada sakabéh di 2018, ngabuktikeun "kakuatan financial resilience of BGFIBank Grup geus diadaptasikan ka dina konteks ekonomi kontras jeung tungtutan paket pangaturan anyar," ceuk hiji pernyataan ti grup perbankan pan Afrika.

dimungkinkeun nembongkeun hiji neraca jumlahna 3137 miliar francs CFA (4,7 milyar), nepi leuwih ti 154 miliar francs CFA (+ 5%) dibandingkeun 2017, nurutkeun inohong dileupaskeun dina tungtungna dewan BGFI nyekel Corporation, nu 10 April.

résiko kontrol ongkos

Hiji hasil "luyu jeung tujuan rencana strategis na Excellency 2020" nurutkeun arah grup dipingpin ku Henri Claude Oyima, nu ogé nempo kauntungan na tumuwuh ku leuwih 6% kana 30,5 miliar francs CFA, di handap mangrupa ragrag dramatis dina 25% antara 2016 na 2017.


>>> maca - The blast anyar bank Afrika


"A kinerja alatan kontrol alus miboga expenses operasi sarta ongkos miboga résiko," nyebutkeun perusahaan, nu ngumumkeun yén hasil ieu sangkan ka ngadistribusikaeun 8,6 miliar CFA francs di dividends. Deposit na gajian tumuwuh 5% mungguh (2170 miliar CFA francs) jeung 4% (2123 miliar CFA francs).

Ngan downside, panghasilan perbankan net stagnated di 205 miliar FCFA (-0,09%), di handap ieu obyektif harga rms miboga hiji pertumbuhan taunan 10%.

Krisis Pamaréntahan

Operasi di nagara Afrika sabelas * BGFI boga di taun panganyarna krisis serius tata kelola nu nyababkeun sababaraha skandal di sababaraha subsidiaries na. Kasus panipuan Visa prepaid kartu Dina sababaraha hal, niatna shaken Cabang Gabonese na.


>>> maca - Gabon: nu misteri nu ngiles miliar nu BGFIBank


Masalah anu mingpin manajemen grup pikeun ngembarkeun strengthening sahiji alat monitoring sarta nunjuk pamingpin anyar jeung publikasi laporan kontrol internal.

* Gabon, Kongo, anu DRC, Equatorial Guinea, São Tomé jeung Príncipe, Kamerun, Basisir Gading, Bénin, Sénégal, Madagaskar.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique