Kamerun - Status Iklim: Kusabab panjara, Michele Ndoki disebut Kamerun kana Peta


Dina surat diterbitkeun dina dinten koran penerbitan ti 15 April 2019, anu Wawakil Présidén Gerak anu Wanita Eksekutif urang keur Rebirth of Kamerun, ditanya Kamerun pikeun nambahkeun voices maranéhna pikeun jalma anu pamenta sékrési pamingpin jeung aktivis nu MRC incarcerated.

«Jalma nu diktator ti pihak nu nyaho ngan hiji basa, anu blows. Truncheons kénéh umum disebarkeun pandang bulu, tangtu nembak atawa pestol dipecat preferably dina rentang nutup atanapi di tumpukan, stroke Jarnac rupa, grup husus manusa adat nu wani teu cuk. Sedengkeun pikeun pamingpin oposisi sipatna Masters of indignation rhetorical na denunciation, virtuosos leres kanggo saha euweuh majas boga rusiah. rants ngalawan pakarang, flourishes rhetorical ngalawan kuburan dandelions kembang jeung lianna aya dina kanyataan konflik langgeng ti pot earthen ngalawan pot beusi".


Ieu mibanda cutatan ieu Mongo Beti dicokot tina karya, "Teuing panonpoe maéhan cinta"Éta Michelle Ndoki mimiti surat-Na. Pikeun pengacara teh, 20 warsih saterusna, ieu kecap tina Mongo Beti 'aya hiji masalah ngaduruk".

«Bari urang lalajo, jeung campuran sedih jeung dengki teu nyegah kabagjaan ikhlas yén adina bangsa, Aljazair jeung Sunda anu ditulis sajarah, patarosan nagging kami, siksaan kami, naon gaduh kami kituna gagal?"Lamun manehna miwarang.

«Allah sareng jalma anu nyaho kami saeutik saeutik urang terang yén pamingpin lianna henteu sampurna: urang boga egos oversized na teuing mindeng ragu jeung bangga buta kami. Tapi, léngkah nu dipingpin kami di dieu, tur di spite Sunan Gunung Djati 147 ampir polos (babaturan, pengikut, ngarojong, tapi ogé passers-ku, utamana puteran), léngkah kasebut dipandu ku kahayang ikhlas kana hadé, leuwih pikeun nu rahayu Land urang bogoh"Nyerat Wawakil Présidén tina Eksekutif Awewe MRC.

«Urang bogoh ka hiji cinta anu embraces paling hina barudak na, daging urang, getih urang. Leungit, éta kuat ti kami, kami kudu palu: urang neruskeun disebutkeun yen ieu teu kudu diterangkeun urang Kamerun kami pantas Yen Ekombo'a mwaye wa Ndutu e titi euweuh, ieu tanah of Light, dimana sangsara teu aya"Manéhna terus.

Maranéhanana ditéwak, manéhna CITES kasus Roger, Ngarobah bohlam datangna dina Albert Dzongang ieu Januari 28 2019, anu teu bisa balik sanggeus sanggeus dilayanan tujuanana sabab imah ieu dikurilingan ku klien na.

"Roger teu sami saprak; manéhna indit tukang listrik, salaki jeung bapana nyobian pindah ka hareup tanpa teuing kasulitan dina kahirupan, mun nyangka na dituduh mumusuhan ngalawan nagara, insurrection, pemberontakan, jsb Anjeunna anu kungsi junun jadi lalaki menak, paruk earning hirupna jeung nu tina tanggungan na, ayeuna kedah ngandelkeun generosity of strangers keur dahareun. Anjeunna dilaksanakeun dina Kondengui sababaraha ratus kilometer ti kulawargana".

Roger henteu nyalira, Aya ogé 150 compatriots trapped pikeun leuwih dua bulan Kondengui panjara sentral anu geus dipigawé nanaon. "Aranjeunna korban, sanes diktator jeung pagawé, tapi passivity urang. Anjeun kudu nyieun eureun. Méméh madness, paranoia na cowardice kami geus sagala immersed dina throes tina perang, hayu caang. Tangtosna wengi sok tungtung teu masihan jalan ka panonpoé, tapi kumaha carana ngarasakeun eta, sanajan, Anak kuring ti Bumi, anjeun stubbornly cuti jandéla anjeun ditutup? Luar meureun aya bahaya, tapi di luar téh dimana urang manggihan hirup"Manéhna nyebutkeun.

Nguap Hatch bangsa dimurnikeun sarta ngaharepkeun speaker na ambisi laudable. Kasampurnaan henteu di dunya ieu, tapi nu alus jeung Geulis, enya. Aranjeunna ngaliwatan mulang ka kulawarga maranéhanana korban tina 150 diktator.

Pikeun ngahontal ieu, urang kudu meta jeung panggero dina Cameroonian à Peta. "Anjeun bakal nyieun bédana pikeun aranjeunna, pikeun kami, keur anjeun. Ngan gabung sora anjeun pikeun maranéhanana nelepon pikeun release maranéhanana. Nelepon pikeun release maranéhanana ka diktator jeung pagawé-Na, hakim saméméh saha maranéhna kudu muncul di JPU anu kudu manggihan grounds gugat. Hayu urang bawa di nu caang, tingal aranjeunna ngarep"Nyebutkeun pengacara teh.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/16/cameroun-climat-social-depuis-la-prison-me-michele-ndoki-appelle-les-camerounais-a-laction/