Kamerun - Sudan (Video) - Saatos tumiba Omar El Bashir, Sunda lulus baton mun Cameroonian: "Mun Ieu bisa lumangsung di Sudan, Ieu bisa lumangsung dina Camaron"

Video shock toured nu jaringan sosial. Sunda ngagungkeun tumiba Omar El Bashir sarta ménta Présidén Paul Biya lengkah ka handap.

Di Sudan, urang geus dipasang dina Internét hiji video nu aranjeunna ngagungkeun PHK Présidén Omar al-Bashir anu mingpin Sudan kalawan leungeun beusi saprak 30 taun.

Sunda waving umbul nasional jeung nembang lagu, démonstran girang di tumiba Omar El Bashir na nelepon Kamerun nyandak leuwih revolusi.

"Lamun (revolusi) ieu dihontal dina Sudan, éta bisa lumangsung dina Kamerun. Kamerun mangrupa udagan salajengna. Présidén Kamerun kedah mundur, "ceuceuleuweungan di démonstran dina video ieu.

Présidén Sunda Omar al BECHI ieu overthrown on Kemis April 11 2019, ku kudéta ti TNI sanggeus hiji pemberontakan populér tina sababaraha bulan. Pengumuman Kemis dina dinten anu tumiba Omar al-Bashir ieu dipapag kalawan kabagjaan.

The narik protes di Sudan éta kaputusan Pamarentah urang mun tripel harga roti Désémber 19 2018. Sakuliah nagara, rébuan Sunda geus disebut miang tina Omar al-Bashir. présidén diusahakeun ngurangan dissent ku gaya jeung ngadegkeun 22 Pébruari kaayaan darurat nasional.

sumber: https://actucameroun.com/2019/04/15/cameroun-soudan-vido-aprs-la-chute-domar-el-bchir-les-soudanais-passent-le-relais-aux-camerounais-if-it-can-happen-in-sudan-it-can-happen-in-camaron/